Alpen Optics Rainier Binoculars

ALPEN OPTICS Rainier 8x42 HD verrekijker met ED-glas & magnesium behuizing

Productinformatie

De ALPEN OPTICS Rainier 8x42 HD verrekijker maakt indruk met uitstekende materialen en uitstekende coatings. Wild bekijken of gewoon genieten van de schoonheid van het landschap - de haarscherpe, gedetailleerde beelden maken in elke situatie gewoon indruk. Voor het beste kijkcomfort zorgen de grote lensdiameters in het hele optische systeem voor een uitgebreid gezichtsveld van 129 m tot 1000 m en een grote oogafstand. Verrekijkers van de absolute topklasse!

Kort en bondig

  • Hoogwaardige verrekijker met ED-glas voor strooilichtreductie
  • Met exclusieve SHR-metaalcoating voor heldere, levensechte kleurenbeelden
  • Maximale lichttransmissie dankzij ALPEN's UBX multicoating
  • PXA-fasecoating voor uitstekende helderheid en contrast
  • Uitstekend HD-glas voor extra details
  • Waterdicht, stikstofvulling tegen het beslaan van de lenzen van binnenuit
  • A-Lock dioptriesysteem
  • Met LE-oculairs en twist-up-oogschelpen die geschikt zijn voor brildragers

Het uitstekende glasmateriaal

Kleurechtheid, briljante beelden in stralende kleuren - daarvoor zorgt het hoogwaardige ED-glas (Extra-Low Dispersion) in deze verrekijker. Het vermindert strooilicht aanzienlijk en voorkomt de vorming van kleurfranjes. Bovendien scoort het uitstekende HD-glas in de ALPEN OPTICS Rainier 8x42 HD met een hoge lichttransmissie en kunt u uw observatieobjecten in hoge resolutie en bijzonder gedetailleerd bekijken.

De uitstekende coatings

Alle optische componenten in de ALPEN OPTICS Rainier HD verrekijker schitteren met ALPEN's exclusieve UBX-multicoating voor maximale lichttransmissie. Met meer dan 60 lagen van onze SHR-metaal- en PXA-fase-coating op de extra grote BaK-4 prisma's, komen de haarscherpe beelden ook contrastrijk en absoluut natuurgetrouw over.

Stabiel en weerbestendig op de weg

De robuust geconstrueerde ALPEN OPTICS Rainier 8x42 HD verrekijker met rubberen bekleding is altijd uw betrouwbare metgezel bij de jacht en andere buitenactiviteiten. En in alle weersomstandigheden, want de waterdichte magnesium behuizing beschermt de optiek tegen regen, mist en sneeuw. Bovendien voorkomt de stikstofvulling dat de lenzen van binnenuit beslaan.

Perfect voor brildragers

Zelfs met een bril kunt u comfortabel het fascinerende uitzicht bewonderen door de ALPEN OPTICS Rainier verrekijker. Daartoe is de hoogwaardige verrekijker uitgerust met twist-up-oogschelpen. Als u een bril hebt, laat u die gewoon ingedraaid voor de perfecte afstand tussen ogen en oculairlenzen. U kunt comfortabel het volledige gezichtsveld bekijken door de LE-oculairs met verhoogde oogafstand. En eenmaal goed afgesteld, zorgt het A-Lock dioptriesysteem er op betrouwbare wijze voor dat de kwaliteitsoptiek perfect afgestemd blijft op uw gezichtsscherpte.
Krijg een uitstekend, true-colour en gedetailleerd beeld in de natuur en op reis - met de ALPEN OPTICS Rainier 8x42 HD verrekijker.

Deluxe garantie

Goede vooruitzichten voor frequente waarnemers - met de verlengde garantie van ALPEN - Verdere informatie

Kristalheldere beelden met hoogwaardige optiek

In tegenstelling tot de standaard BK-7 is de optiek gemaakt van BaK-4 glas (bariumkroonglas) dat nog scherpere en heldere beelden oplevert. De hoogwaardige BaK-4 glasoptiek wordt gebruikt in alle producten van ALPEN Optics die in Europa worden verkocht.

Meer licht voor duidelijkere beelden

De optiek is volledig gecoat met een premium meerlaagse coating, die de lichttransmissie verhoogt tot 95% voor verbluffend heldere beelden.

Weerbestendig design

De verrekijker is gevuld met stikstof, wat voorkomt dat de binnenkant van de lenzen beslaat en uw zicht belemmert bij abrupte temperatuursveranderingen.

Waterdicht design

Dankzij de waterdichte behuizing die voorkomt dat vloeistoffen de binnenkant van de optiek bereiken, hoeft u zich geen zorgen te maken over hevige regen of het laten vallen van de verrekijker in een plas.

Gemakkelijk instelbaar voor brildragers

PDankzij de draaibare oogschelpen is het design ook geschikt voor brildragers. De afstand tussen uw ogen en de lenzen kan gemakkelijk worden aangepast, zodat u het volledige gezichtsveld kunt zien.

Afstemmen op uw visie

Met de ingebouwde dioptrie-instelling kunt u de optiek snel aan uw zicht aanpassen en verschillen tussen uw linker- en rechteroog compenseren.

Stevige, lichtgewicht constructie

Ontdek uw omgeving zonder zware apparatuur te dragen - de hoogwaardige optiek wordt omsloten door een magnesium behuizing, die het gewicht tot een minimum beperkt en dankzij de robuuste eigenschappen optimale bescherming biedt. Perfect voor buitenavonturen!

Schroefdraad voor statiefaansluiting

Dankzij de schroefdraad voor de statiefaansluiting kan de optiek snel op een statief worden gemonteerd, zodat u kunt genieten van trillingsvrije beelden van dieren of de natuur.

Dioptrie instelling met vergrendeling

Dankzij de A-lock dioptrie-instelling kunt u snel de verschillende zichtscherpte van uw ogen aanpassen. Er is ook een handige ingebouwde vergrendeling, die uw instelling vastzet, zodat u de optiek niet opnieuw hoeft af te stellen wanneer u uw volgende observatieplek bereikt.

Waterafstotende coating voor ongehinderd zicht

Dankzij de exclusieve waterafstotende ALPEN LPE coating loopt het water van de lenzen af zoals van een lotusbloem! Dit zorgt ervoor dat vuil bij regenachtig weer wordt weggespoeld, zodat u een onbelemmerd gezichtsveld heeft.

Helderder beelden

De ultra heldere coating laat nog meer licht in uw ogen, zodat u niet in het donker blijft bij schemering en moeilijke lichtomstandigheden.

Stikstofvulling

De temperatuur kan snel veranderen als u in de natuur bent. Om te voorkomen dat de lenzen aan de binnenkant beslaan en uw zicht belemmeren, is de optiek gevuld met stikstof.

Prachtige beelden in ware kleuren

Het hoogwaardige ED-glas vermindert verstrooid licht aanzienlijk en voorkomt chromatische aberratie, zodat u levensechte en schitterende beelden van wilde dieren, landschappen en meer kunt waarnemen.

Technische gegevens


Toepassingsgebied
Jagen,
vogels en natuur kijken,
reizen en sport,
Wandelen

Vergroting 8 x
Ontwerp Dak
Diameter van de lens 42 mm
Vergoeding PXA + UBX + SHR
Kleur van de Vergoeding Sorry, your browser does not support inline SVG.
Lichtintensiteit 27,56
Schemerfiguur 18,33
Gezichtsveld (1.000 m) 129 m
Close-up van 1,5 m
Prisma's BaK-4
Materiaal lens ED Glas
Waterdicht Ja, 1 m / 30 min
Afmetingen (L x B x H) 149 x 132 x 56 mm
Gewicht 868 g
Draad voor statiefaansluiting Ja
Toebehoren Multifunctionele nylon tas

Gebruiksaanwijzing

Manual_ALP130842-ALP131042_Rainier-Binoculars_en-de-fr-es-nl-it-hu_ALPEN_v032023_web.pdf

Gebruiksaanwijzing EN DE FR ES NL IT HU
ALPEN OPTICS Draagriem voor Verrekijker Pro
Voor veel wandelaars, jagers en natuurobservators is de verrekijker een constante metgezel. Het is dus van essentieel belang om deze zo comfortabel mogelijk te dragen. De originele ALPEN Pro draagriem biedt optimaal comfort met zijn 45 mm brede en 5 mm dikke steunoppervlak op de nek of schouder. Bovendien voorkomt het antislipoppervlak aan de binnenzijde van de riem het glijden. Aangezien de draagriem voor verrekijkers 5 mm dik is, is hij bijzonder geschikt voor zwaardere apparaten. Het snel losmaken van de verrekijker of camera is gegarandeerd dankzij de quick-release sluitingen.

€ 29,90*
Productinformatie "ALPEN OPTICS Rainier 8x42 HD verrekijker met ED-glas & magnesium behuizing"
De ALPEN Rainier 8x42 HD verrekijker maakt indruk met uitstekende materialen en uitstekende coatings. Wild bekijken of gewoon genieten van de schoonheid van het landschap - de haarscherpe, gedetailleerde beelden maken in elke situatie gewoon indruk. Voor het beste kijkcomfort zorgen de grote lensdiameters in het hele optische systeem voor een uitgebreid gezichtsveld van 129 m tot 1000 m en een grote oogafstand. Verrekijkers van de absolute topklasse!

Het uitstekende glasmateriaal
Kleurechtheid, briljante beelden in stralende kleuren - daarvoor zorgt het hoogwaardige ED-glas (Extra-Low Dispersion) in deze verrekijker. Het vermindert strooilicht aanzienlijk en voorkomt de vorming van kleurfranjes. Bovendien scoort het uitstekende HD-glas in de Rainier 8x42 HD met een hoge lichttransmissie en kunt u uw observatieobjecten in hoge resolutie en bijzonder gedetailleerd bekijken.

De uitstekende coatings
Alle optische componenten in de Rainier HD verrekijker schitteren met ALPEN's exclusieve UBX-multicoating voor maximale lichttransmissie. Met meer dan 60 lagen van onze SHR-metaal- en PXA-fase-coating op de extra grote BaK-4 prisma's, komen de haarscherpe beelden ook contrastrijk en absoluut natuurgetrouw over.

Stabiel en weerbestendig op de weg
De robuust geconstrueerde Rainier 8x42 HD verrekijker met rubberen bekleding is altijd uw betrouwbare metgezel bij de jacht en andere buitenactiviteiten. En in alle weersomstandigheden, want de waterdichte magnesium behuizing beschermt de optiek tegen regen, mist en sneeuw. Bovendien voorkomt de stikstofvulling dat de lenzen van binnenuit beslaan.

Perfect voor brildragers
Zelfs met een bril kunt u comfortabel het fascinerende uitzicht bewonderen door de ALPEN Rainier verrekijker. Daartoe is de hoogwaardige verrekijker uitgerust met twist-up-oogschelpen. Als u een bril hebt, laat u die gewoon ingedraaid voor de perfecte afstand tussen ogen en oculairlenzen. U kunt comfortabel het volledige gezichtsveld bekijken door de LE-oculairs met verhoogde oogafstand. En eenmaal goed afgesteld, zorgt het A-Lock dioptriesysteem er op betrouwbare wijze voor dat de kwaliteitsoptiek perfect afgestemd blijft op uw gezichtsscherpte.

Krijg een uitstekend, true-colour en gedetailleerd beeld in de natuur en op reis - met de ALPEN Rainier 8x42 HD verrekijker.
Behuizingsmateriaal: magnesium
Bepantsering van de behuizing: rubber
Kleur: groen
Kleur coating: groen
Materiaal: Kunststof, aluminium
Oogschelpen: TwistUp oogschelpen
Optisch ontwerp: Dakkant
PREMIUM-garantie 9): Ja
Prismamateriaal: BaK-4, Glas
Scherpstellen aandrijving: Centrale aandrijving focus
Type [Verrekijkers]: Standaard verrekijker
Type coating: PXA Phase Coating, SHR - super sterk reflecterende coating (exclusief ALPEN OPTICS), UBX Volledige meerlagige coating
Waterdicht beschermingsniveau: IPX7