Alpen Riflescopes

ALPEN OPTICS Apex LT Zieloptik 2.5–15x56 A4 mit SmartDot Technology

Productinformatie

De ALPEN OPTICS Apex LT 2.5-15x56 is perfect als universele richtkijker voor jacht overdag en bij schemering. Het heeft een middelste buisdiameter van 30 mm en is uitgerust met een verlicht kruis 4. Het kruis bevindt zich op het tweede beeldvlak (oculairbeeldvlak) van deze hoogwaardige optiek en vergroot niet mee. De omrekening naar M.O.A. (Minute of Angle) is niet meer nodig bij de ALPEN OPTICS Apex LT 2.5-15x56. De afstelling van het kruis is eenvoudig met MRAD, dus 1 cm per klik op 100 m.

Kort en bondig

  • Hoogwaardige richtkijker met verlicht kruis 4 voor jacht overdag en bij schemering
  • Korte bouw en lichtgewicht van 710 g ideaal voor gebruik met aanvullende apparaten
  • Hoogwaardige coating voor een helder en scherp zicht tot aan de randen
  • Innovatieve SmartDot-technologie voor energie- en tijdbesparing
  • Kruis in het tweede beeldvlak (oculairbeeldvlak)
  • Kruisafstelling met MRAD
  • Waterdicht en schokbestendig

De coating

Een echt kwaliteitskenmerk is de hoogwaardige coating. Het resultaat is overtuigend: een helder en scherp zicht tot aan de randen.

Innovatieve SmartDot-technologie
MADE IN GERMANY

Minder batterijverbruik en onmiddellijke gebruiksklaarheid - dat zijn de voordelen van de nieuwe in de richtkijker geïntegreerde SmartDot-technologie. Deze automatische uitschakelfunctie van het verlichte kruis werkt via een kantelsensor: wanneer het geweer in schietpositie wordt gebracht, gaat de lichtpunt automatisch aan. Als het vervolgens in een niet-schietklare positie komt, schakelt het direct uit. De lichteenheid bevindt zich aan de linkerkant van de buis. Zo is de richtkijker altijd klaar voor gebruik en bespaar je kostbare tijd.

Absoluut weer- en schokbestendig

Zelfs onder ongunstige weersomstandigheden houd je met de hoogwaardige optiek van ALPEN OPTICS je doelwit goed in zicht. Hevige regen, sneeuw, mist of zelfs een korte onderdompeling in een beek vormen geen probleem voor de waterdichte richtkijker (IPX7) tot 1 m. De stevige behuizing blijft dicht en voorkomt het binnendringen van vloeistoffen. Voor een perfect zicht, zelfs bij extreem fluctuerende temperaturen, is de optiek bovendien gevuld met stikstof. Zo kunnen de lenzen van binnenuit niet beslaan. Als een premium richtkijker, is de ALPEN OPTICS Apex LT uiteraard schokbestendig tot 1.000 g Magnum kaliber.

Bijzonder fijn dradenkruis

Er wordt zo min mogelijk van het doelwit bedekt, wat resulteert in een veel beter overzicht.

Deluxe garantie

Goede vooruitzichten voor frequente waarnemers - met de verlengde garantie van ALPEN - Verdere informatie
Stel gewoon de parallax-compensatie in op het gewenste bereik en de positie van het dradenkruis blijft hetzelfde. Dit is bijzonder nuttig wanneer u in een lichte invalshoek in het oculair kijkt, aangezien het dradenkruis op het doel gericht blijft.

Second focal plane (SFP) dradenkruis

Het dradenkruis bevindt zich in het tweede brandvlak en wordt dus niet groter wanneer u inzoomt. Het gevolg is dat de subtensie afhangt van het zoomniveau.

Altijd precies goed

Dankzij de innovatieve SmartDot technologie met ingebouwde kantelsensor schakelt de lichtspot automatisch aan en uit op basis van de positie van het geweer. Dit bespaart u kostbare tijd en voorkomt dat de batterij leegloopt.

Meer licht voor duidelijkere beelden

De optiek is volledig gecoat met een premium meerlaagse coating, die de lichttransmissie verhoogt tot 95% voor verbluffend heldere beelden.

Waterdicht design

Dankzij de waterdichte behuizing die voorkomt dat vloeistoffen de binnenkant van de optiek bereiken, hoeft u zich geen zorgen te maken over hevige regen of het laten vallen van de verrekijker in een plas.

Weerbestendig design

De verrekijker is gevuld met stikstof, wat voorkomt dat de binnenkant van de lenzen beslaat en uw zicht belemmert bij abrupte temperatuursveranderingen.

Hoogwaardige terugslagbestendige optiek

Deze premium richtkijker kan terugslagkrachten tot 1000 gram weerstaan, wat overeenkomt met een magnum-kaliber.

Toont uw doel in het juiste licht

In het algemeen zorgen grotere buisdiameters voor een betere lichttransmissie. Met een buisdiameter van 30 mm laat deze richtkijker veel licht door om uw doel duidelijk weer te geven.

Stikstofvulling

De temperatuur kan snel veranderen als u in de natuur bent. Om te voorkomen dat de lenzen aan de binnenkant beslaan en uw zicht belemmeren, is de optiek gevuld met stikstof.

Technische gegevens


Toepassingsgebied
Drijfjacht & huidenjacht
Vergroting 2.5-15 x
Buitendiameter 64 mm
Diameter van de lens 56 mm
Middenbuisdiameter 30 mm
Gezichtsveld m / 100 m min. 2,6 – max. 15,7
Lichtintensiteit 501,76
Schemerfiguur 11,83
Close-up van 4 m
Dradenkruis A4
Dradenkruis beeldvlak 2
Dradenkruis aanpassing /
per klik / 100m
MRAD 0,1
Lichtpuntje Dag & nacht jacht geschikt
SmartDot technologie Ja
Waterdicht Ja, 1 m / 30 min
Aanpassingsbereik
Klikken voor hoogteverstelling
176
Aanpassingsbereik
Zijdelingse aanpassing klikken
176
Gevuld met inert gas Ja
Interpupilaire afstand (mm) min. 74 – max. 76
Temperatuurbereik -20° C ~ 70° C
Lengte buis 356 mm
Afmetingen (L x B x H) 356 x 80 x 76 mm
Gewicht 760 g

Gebruiksaanwijzing

Download EN DE FR ES NL IT PL RU

Manual_APEX-LT-Riflescopes_en-de-fr-es-nl-it-pl-ru_ALPEN_v122023a_web.pdf

Verschil MOA en MRAD

De torensystemen MOA en MRAD verwijzen naar twee verschillende meetsystemen. De metrische en de imperiale. Zo gebruikt het imperiale systeem MOA en inches en het metrische systeem MRAD en centimeters. Daarom rijst op een gegeven moment de vraag welk torensysteem beter is? In de eerste plaats is het een kwestie van gewoonte en persoonlijke voorkeur.

MOA

MOA staat voor Minute Of Angle en komt overeen met 1/60 van een graad. Het systeem is geschikt voor degenen die vertrouwd zijn met het imperiale stelsel, aangezien het in inches wordt berekend. 1 MOA komt overeen met 1,047'' op 100 yd (2,9 cm op 100 m).

MRAD

MRAD staat voor milliradiaal en is 1 / 1000 van een radiaal (hoekmaat). 0,1 MRAD / MIL komt overeen met 1 cm per 100 m en is geschikt voor degenen die het metrieke stelsel gebruiken. Een voordeel van het metrieke stelsel is dat het zeer gemakkelijk te berekenen is. De schootsafstand (eenheid meter) kan snel worden omgezet in de eenheid van de revolverafstelling (centimeter). Eén klik van een MRad-klikafstelling komt overeen met 3 cm (0,03 m) voor een schootsafstand van 300 m. ALPEN Optics gebruikt MRAD 0,1 klik aanpassingen voor alle doeloptieken.

Productinformatie "ALPEN OPTICS Apex LT Zieloptik 2.5–15x56 A4 mit SmartDot Technology"
Das ALPEN OPTICS Apex LT 2.5–15x56 ist das ideale Dämmerungs-Jagdzielfernrohr. Es punktet durch eine hohe Vergrößerung (15-fach) und einen großen Objektivdurchmesser von 56 mm. Der Mittelrohrdurchmesser beträgt 30 mm. Die hochwertige Zieloptik ist mit Leuchtpunktabsehen 4 ausgestattet und das Absehen befindet sich in der 2. Bildebene (Okularbildebene). Es vergrößert sich nicht mit. Verstellen kannst du das Absehen bei diesem Zielfernrohr einfach mit MRAD, das heißt 1 cm auf 100 m pro Klick. Damit erübrigt sich die Umrechnung mit M.O.A. (Minute of Angle). Auch mit der Verarbeitung kann das ALPEN OPTICS Apex LT 2.5–15x56 überzeugen, denn es ist wasserdicht und schussfest. 

Die Vergütung
Ein echtes Qualitätsmerkmal ist auch die hochwertige Vergütung. Sie sorgt für ein klares und randscharfes Durchblickverhalten.

Neuartige SmartDot-Technologie
Durch die Verwendung eines Neigungssensors schont die innovative SmartDot-Technologie die Batterie und macht das Zielfernrohr schnell einsatzbereit. So schaltet sich der Leuchtpunkt automatisch an, sobald du das Gewehr in den Anschlag bringst. Wenn es dann wieder in eine nicht schussfähige Position kommt, schaltet er sich wieder aus. Die Leuchteinheit sitzt zusammen mit dem Parallaxenausgleich auf der linken Seite. Dein Zielfernrohr ist durch diese automatische Leuchtabsehen-Abschaltung also schnell wieder bereit für weitere Aktionen und du sparst nicht nur Strom, sondern auch wertvolle Zeit.

Absolut wetter- und schussfest
Selbst bei ungünstigen Wetterbedingungen behältst du durch die hochwertige Optik von ALPEN OPTICS dein Ziel fest im Blick. Starkregen, Schnee, Nebel oder sogar ein kurzes Untertauchen im Bach machen dem bis zu 1 m wasserfesten Zielfernrohr (IPX7) gar nichts aus. Das stabile Gehäuse hält dicht und Flüssigkeiten zuverlässig vom Inneren fern. Für deinen perfekten Durchblick auch bei extrem schwankenden Temperaturen wurde die Optik zudem mit Stickstoff gefüllt. So können die Linsen von innen nicht beschlagen. Als echtes Premium-Zielfernrohr ist das ALPEN OPTICS Apex LT selbstverständlich bis 1.000 g Magnum Kaliber schussfest.
8) Aanwijzing: IPX7
Absehenverstellung / pro Klick/100m: : MRAD 0,1
Behuizingsmateriaal: Metaal
Draaikruisbeeldvlak: 2
Kleur: zwart
Kleur coating: groen
Kogelvrij tot: 1000g (Magnum)
Materiaal: aluminium
Materiaal lens: Optisch glas
PREMIUM-garantie 9): Ja
Parallaxenausgleich von/bis (m): 5 m - 300 m - oneindig
Productreeks: APEX LT
Type coating: Volledige meerlaagse coating