Alpen Optics Binoculars

ALPEN OPTICS jachtverrekijkers - uitstekende optiek van jagers voor jagers

Of u nu aan het jagen bent, in de bergen of op de hoge zit - met de juiste jachtverrekijker blijft uw blik altijd gericht op het wezenlijke. En omdat dit optische apparaat voor jagers een van de belangrijkste uitrustingen is, telt vooral één ding bij de keuze van een nieuwe verrekijker: kwaliteit. Want alleen een uitstekende jachtverrekijker zal tientallen jaren onze betrouwbare metgezellen zijn in bos en weide. Daarom sluiten wij bij de ontwikkeling en vervaardiging van onze jachtoptiek geen compromissen.

Ontdek hier waarom alle jachtverrekijkers van ALPEN OPTICS zo'n uitstekend beeld geven en hoe u het juiste model voor uw jachtuitrusting kunt vinden.

Laag voor laag om door te kijken – de coating

Als je gaat jagen, ben je in de natuur onderweg. En er zijn niet altijd de beste lichtomstandigheden. Daarom moet er zo min mogelijk licht verloren gaan op de weg door de jacht verrekijker naar het oog. Hiervoor gebruikt ALPEN OPTICS speciale coatings die de lichttransmissie van de optiek verhogen en heldere beelden garanderen, zelfs in ongunstige weersomstandigheden.

PXA-fasecoating voor contrastrijke beelden

Om wild in het jachtterrein zeker te identificeren, moet je elk detail herkennen. Daarom zorgen de ALPEN OPTICS jacht verrekijkers met uitstekende PXA-fasecoating letterlijk voor duidelijkheid. Want daarmee kun je genieten van beelden met een hoge resolutie en een uitstekend contrast.

UBX-coating voor helder observatieplezier

Bij het jagen heb je vaak het optimale zicht nodig, zelfs in de schemering. Daarom laten onze jacht verrekijkers met een speciale Ultra-Bright-coating meer licht door naar jouw ogen - voor nog helderdere beelden, zelfs in ongunstige lichtomstandigheden.

Exclusief voor ALPEN OPTICS: de uitstekende SHR-coating

Onze Super High Reflection-coating op het prisma trekt altijd bewonderende blikken. Het leidt het licht nog beter naar de ogen. De heldere beelden maken het observeren van natuur en dieren door de juiste jacht verrekijker gewoonweg tot een genoegen.

Volledige meerlaagse coating voor optimale lichttransmissie

Naast de prisma's zijn de lenzen ook speciaal gecoat om je altijd het beste zicht te bieden. Zo zijn de meesteALPEN OPTICS jacht verrekijkers uitgerust met volledig multi-coated lenzen.

Het materiaal maakt het verschil - ook bij jacht verrekijkers

Naast de coatings draagt ook het in de optiek gebruikte glasmateriaal in beslissende mate bij tot de beeldkwaliteit. Uiteindelijk wordt het licht daarin gebroken op weg door de jacht verrekijker naar het oog. Daarom worden in onze ALPEN OPTICS-optiek alleen hoogwaardige glassoorten gebruikt.

Kristalheldere premium kwaliteit dankzij BaK-4 prisma's

In tegenstelling tot het standaard BK-7 glas produceert optisch BaK-4 glasmateriaal (barium kroonglas) nog scherpere en helderdere beelden. Daarom gebruikt ALPEN OPTICS altijd uitstekend BaK-4 glas voor alle jachtoptiek die in Europa verkrijgbaar is.

Kleurgetrouw en gedetailleerd zicht dankzij ED-glazen lenzen

Verheug je op zeer speciale momenten: Jouw jachtkijker van ALPEN OPTICS met lenzen van ED-glas toont wilde dieren, landschappen, etc. in briljante en kleurgetrouwe beelden. Bovendien vermindert het uitstekende materiaal strooilicht en voorkomt het storende kleurverschillen.

Met de ALPEN OPTICS jacht verrekijkers houd je bij alleweersomstandigheden alles in de gaten

Natuurlijk houden regen, sneeuw enz. gepassioneerde jagers niet tegen om hun favoriete hobby uit te oefenen. De ALPEN OPTICS verrekijker biedt een helder zicht, zelfs in moeilijke weersomstandigheden.

Anti-condens lenzen

In de natuur komen sterke temperatuurschommelingen voor. Om te voorkomen dat de lenzen van binnenuit beslaan, is elke ALPEN OPTICS Hunting verrekijker gevuld met inert gas. Zo is je zicht altijd helder, ook bij wisselvallig weer.

Waterdicht

Houdt gegarandeerd dicht: Bij elke ALPEN OPTICS verrekijker voor de jacht kun je vertrouwen op de waterdichte behuizing. Zo blijft de premium-optiek binnenin altijd goed beschermd, ook bij vochtig weer.

Lotuscoating

Wij mensen kunnen veel leren van de natuur. Zo komt het idee voor de exclusieve LPE lenscoating van ALPEN OPTICS uit de plantkunde. Net als bij de beroemde lotusbloem rolt het water met deze speciale coating ook van de lenzen van onze jacht verrekijker-modellen af. Het resultaat: Als het regent, wordt licht vuil automatisch weggespoeld.

ALPEN OPTICS jacht verrekijkers voor brildragers

Natuurlijk moet een verrekijker voor de jacht ook jagers met een slecht gezichtsvermogen een optimaal overzicht bieden van het gehele gezichtsveld. Daarom zijn onze verrekijkers standaard uitgerust met twist-up oogschelpen. Dit betekent dat de optimale afstand tussen oculairlenzen en ogen voor gebruik met en zonder bril letterlijk in een handomdraai kan worden ingesteld. Met de dioptrie instelling kun je de oculairs ook aanpassen aan uw eigen gezichtsvermogen. Praktisch: Sommige high-end jacht verrekijkers van ALPEN OPTICS zijn uitgerust met het A-Lock dioptriesysteem dat kan worden gebruikt om individuele aanpassing te beveiligen via een geïntegreerd slot.

Koopgids: Wat is de beste jacht verrekijker voor mij?

Naast de kwaliteit van de optiek zijn er nog verschillende andere criteria die een rol spelen bij de keuze van een jacht verrekijker. Want de beste high-end optiek heeft geen zin als de specificaties niet aan je eigen verwachtingen voldoen. Daarom geven we je hier wat informatie, zodat je gegarandeerd je verrekijker vindt voor spannende jachtmomenten.

De vergroting van de jacht verrekijker

Een van de twee belangrijkste kerncijfers voor verrekijkers is de vergrotingsfactor. Het wordt meestal samen met de lensdiameter - het tweede belangrijke kerncijfer - direct in de modelnaam vermeld. De twee waarden worden als volgt weergegeven: Vergrotingsfactor x lensdiameter. Zo wordt de ALPEN OPTICS Apex XP 10x42 verrekijker gekenmerkt door een vergroting van 10x en een lensdiameter van 42 mm.

Bij het kiezen van de juiste jacht verrekijker is de verleiding groot, zeker voor onervaren jonge jagers om de hoogst mogelijke vergrotingsfactor te kiezen. Het maakt het immers mogelijk om meer details op afstand te zien. Maar hier is het de moeite waard om de voor- en nadelen van dichterbij te bekijken. Zo wordt het gezichtsveld kleiner met toenemende vergroting. Voor waarnemingen in het open veld kan zo'n jacht verrekijker nog steeds een goede keuze zijn voor jagers. In het bos raak je echter snel het overzicht kwijt. Er moet ook rekening worden gehouden met het toenemende lichtverlies bij hogere vergrotingen. Het beeld in een verrekijker van 10x56 zal bijvoorbeeld donkerder lijken dan in een 8x56-model met dezelfde kwaliteit. Dit criterium kan het succes van de jacht bepalen, vooral tijdens de schemering. Daarnaast moet je weten over jacht verrekijkers met lage vergroting dat ze gemakkelijker stabiel in de hand liggen en dat het beeld daardoor minder snel onscherp wordt.

Jacht verrekijker en de lensdiameter

Hoeveel licht de verrekijker kan opvangen wordt bepaald door de lensdiameter. Het volgende is van toepassing: Hoe groter de lenzen, hoe helderder het beeld. Dit is een belangrijke factor, vooral in moeilijke lichtomstandigheden, zoals tijdens de jacht in de schemering. De lensdiameter van een schemerglas mag bijvoorbeeld niet kleiner zijn dan 50 mm. Schakel je echter in het donker toch over op een warmtebeeldapparaat, dan is het zoeken naar een jacht verrekijker met hoogwaardige gecoate 42mm-lenzen als universele verrekijker een goede keuze. Want met toenemende lensdiameter neemt het gewicht van de verrekijker altijd toe.

Jacht verrekijkers en de verschillende soorten jacht

Zoals bij de meeste aankopen, moet je jezelf de volgende vraag stellen voordat je beslist over de juiste jacht verrekijker: Hoe resp. waarvoor zal ik het gebruiken? "Voor de jacht" is hier natuurlijk niet voldoende als antwoord. De hobby is immers zeer divers en verschillende soorten jacht stellen verschillende eisen aan de benodigde uitrusting. Hier is een kort overzicht van de belangrijkste jachttoepassingen.

Pirschjacht
De pirschjacht gaat over langzaam en zo stil mogelijk door het bos naar het wild toe bewegen. Het is een voordeel als de jachtkijker licht en robuust is. De aanbevolen vergroting is 8x, omdat de jachtoptiek dan nog steeds een vrij groot gezichtsveld biedt en ook prettig in de hand ligt. Om ervoor te zorgen dat dit glas niet te zwaar is, mag de lensdiameter niet groter zijn dan 42 mm.

Aanzitjacht
Vanaf de grond of hoogzit wordt het wild enkele uren tot de schemering geobserveerd met een jacht verrekijker. Het is belangrijk om een hoge vergroting van minstens 8x te hebben om voldoende details te kunnen zien. Daarnaast moet de verrekijker een lensdiameter hebben van minimaal 50 mm zodat het beeld ook in moeilijke lichtomstandigheden nog helder genoeg is. Praktisch bijeffect: Door het hogere gewicht als gevolg van de grote lenzen is het makkelijker om de jachtoptiek stabiel te houden. Voor meer observatiecomfort op de lange termijn kan echter ook een statief worden gebruikt voor dit type jacht.

Drukjacht
Verschillende jagers gaan samen op een drukjacht. De dieren worden langzaam uit dekking gedreven door drijvers en jachthonden en vervolgens gedood op een manier die past bij het dier. Omdat dit type jacht snelle bewegingen vereist, moet de jachtoptiek gemakkelijk te gebruiken, compact en robuust zijn. Hier zijn een vergroting van max. 8x en een lensdiameter tot 42 mm geschikt voor de jacht verrekijker. Zo blijft het gezichtsveld groot en het gewicht laag genoeg.

Het schemergetal bij een jacht verrekijker

De meeste wilde dieren durven pas in de schemering uit hun schuilplaatsen te komen. Om ze betrouwbaar te kunnen identificeren, moet een jacht verrekijker ook bij slechte lichtomstandigheden nog voldoende details laten zien. Hier kan het schemergetal helpen bij het kiezen van het juiste model. Hoe hoger deze gestandaardiseerde waarde, hoe beter het optische apparaat geschikt is voor waarnemingen in de schemering. Het is echter belangrijk om te weten dat dit een puur rekenkundige waarde is die geen rekening houdt met prestatieverhogende kenmerken zoals bv. een speciale coating. Daarom is het alleen geschikt voor het vergelijken van jacht verrekijkers uit dezelfde serie.

Het schemergetal is te berekenen door de wortel te trekken uit vergroting x lensdiameter. Dus voor een jacht verrekijker met de specificaties 8x42 is de berekening als volgt:

Wortel van 8x vergroting x 42 mm lensdiameter = wortel van 8x42 = 18,33

Jacht verrekijker met speciale functies

Een verrekijker met extra functies kan een echte meerwaarde bieden bij het jagen. Zo kan een geïntegreerde rangefinder – d.w.z. een afstandsmeter – worden gebruikt om bv. de afstand tot het wild tijdens het identificeren nauwkeurig te bepalen. De afstand wordt direct in het waarnemingsbeeld weergegeven. Hierdoor is het niet meer nodig om te schakelen tussen jacht verrekijker en een externe afstandsmeter. Dit bespaart tijd en voorkomt bewegingen die het dier kunnen waarschuwen voor de jager.

Wanneer hoge vergrotingen een voordeel opleveren voor de jacht, zijn < b>jacht verrekijkers met beeldstabilisatorde moeite waard. Met deze speciale optiek blijft het beeld absoluut stabiel en wiebelvrij bij een vergrotingsfactor van 14x en meer, zelfs vanuit de vrije hand. Hierdoor kunt u genieten van maximaal observatiecomfort en gedetailleerde beelden, zelfs over lange afstanden. jacht verrekijkers met beeldstabilisator zijn daarom erg populair voor gebruik in de bergjacht of voor het benaderen van wild in het open veld.

Of het nu gaat om hoogwaardige universele jacht verrekijkers met 42 mm lenzen of een verrekijker met een handige speciale functie - ALPEN OPTICS < / b >biedt een uitgebreide selectie uitstekende jacht verrekijkers voor ervaren en jonge jagers.

ALPEN OPTICS verrekijker voor vogels spotten enz.

Naast de jacht zijn de verrekijkers van ALPEN OPTICS door hun uitstekende prestaties natuurlijk ook geschikt voor andere toepassingsgebieden zoals dier- en landschapsobservatie. Vogels kijken is bijvoorbeeld een populaire hobby waarbij de hoogwaardige optiek de vliegende observatieobjecten op hun best laat zien. En er is veel te ontdekken – er zijn immers meer dan 10.000 soorten vogels thuis op aarde. Als u op zoek bent naar een verrekijker om vogels te spotten, doet u er goed aan om een vergroting van 8x of 10x te gebruiken. Om bijvoorbeeld in de schemering details in het verenkleed te kunnen zien, is een lensdiameter van minimaal 42 mm geschikt.

Daarnaast kunnen de ALPEN OPTICS verrekijkers ook praktische metgezellen zijn op kampeertrips of wandelingen. Het brengt je immers een grote stap dichter bij de schoonheid van de natuur tijdens spannende landschapsobservaties. Kijk je graag naar de sterrenhemel? Dan kun je hoogwaardige ALPEN OPTICS verrekijkers met een grote lensdiameter gewoon als astronomische verrekijkers gebruiken, om de maan, sterrenhopen en dergelijke te bewonderen.