Alpen Riflescopes

ALPEN OPTICS Apex XP richtkijker 2,5-15x50 BDC met SmartDot Technology

Productinformatie

De ALPEN OPTICS Apex XP 2.5-15x50 overtuigt als een veelzijdige richtkijker voor jacht- en sport met een middenbuisdiameter van 30 mm. De hoogwaardige richtkijker is uitgerust met verlicht puntkruis 4 in het 2e beeldvlak (beeldvlak van het oculair). Het vergroot niet mee. Met de MRAD kan de afstelling van het dradenkruis van de ALPEN OPTICS Apex XP 2.5-15x50 eenvoudig worden aangepast: 1 cm per klik op 100 meter. Dus geen conversie meer met M.O.A. (Minute of Angle). De ALPEN OPTICS Apex XP 2.5-15x50 is een robuuste en hoogwaardige richtkijker, die bovendien waterdicht en schietbestendig is.

Kort en bondig

  • Universele richtkijker met verlicht puntkruis 4
  • Geschikt als jacht- en sportrichtkijker
  • Zoom met FluoDigits-technologie (fluorescerende vergrotingscijfers)
  • Nieuwe, extreem hoge kwaliteitscoating voor absoluut helder zicht van rand tot rand
  • Innovatieve SmartDot Technology voor energie- en tijdbesparing
  • Dradenkruis in het 2e beeldvlak (beeldvlak van het oculair)
  • Dradenkruis afstelling met MRAD
  • Waterdicht en schietbestendig

De zoom met FluoDigits-technologie

Voor meer comfort bij het gebruik van de richtkijker is de zoomring aangenaam breed geribbeld. U kunt het ook soepel bewegen met een klein knopje. Een echt hoogtepunt is de geïntegreerde FluoDigits-technologie, die u vooral bij weinig licht en in combinatie met opzetstukken ondersteunt. Want de fluorescerende vergrotingscijfers tonen u betrouwbaar en discreet het zoomniveau, zelfs bij weinig licht. Op die manier blijft u onontdekt. Bovendien kunt u de vergrotingscijfers ten minste 5 uur lang duidelijk zien, zelfs bij schemering en duisternis.

De coating

De richtkijker heeft een nieuwe en zeer hoogwaardige coating. Het resultaat maakt indruk: een helder en scherp beeld.

Nieuwe SmartDot Technology
MADE IN GERMANY

De innovatieve SmartDot met automatische uitschakeling van het verlichte dradenkruis, vermindert het batterijverbruik en bespaart kostbare tijd. De manier waarop het werkt met de kantelsensor is heel eenvoudig: Afhankelijk van het feit of u het geweer in de vuurpositie brengt of terug naar een niet-vuurpositie, schakelt de verlichte stip automatisch in of uit. Samen met de parallaxcompensatie bevindt de lichteenheid zich aan de linkerkant van de buis. Op deze manier is de richtkijker altijd klaar voor de volgende actie. Natuurlijk is de ALPEN OPTICS Apex XP 2.5-15x50 ook uitgerust met een Zero-Stop.

Absoluut weerbestendig en schietbestendig

Zelfs bij ongunstige weersomstandigheden houdt de hoogwaardige ALPEN-optiek uw doel goed in het vizier. Zware regen, sneeuw, mist of zelfs een korte onderdompeling in een beekje storen de kijker niet. De kijker is waterdicht tot 3 m (IPX7). De stevige behuizing is dicht en vloeistoffen blijven buiten. De optiek is bovendien gevuld met stikstof voor een perfect zicht, zelfs bij extreem schommelende temperaturen. Dit voorkomt dat de lenzen van binnenuit beslaan. Als een echte premium richtkijker is de ALPEN OPTICS Apex XP 2.5-15x50 natuurlijk schietbestendig tot kaliber 1000 g Magnum.

Deluxe garantie

Goede vooruitzichten voor frequente waarnemers - met de verlengde garantie van ALPEN - Verdere informatie

Parallax-compensatie voor perfecte positionering

Stel gewoon de parallax-compensatie in op het gewenste bereik en de positie van het dradenkruis blijft hetzelfde. Dit is bijzonder nuttig wanneer u in een lichte invalshoek in het oculair kijkt, aangezien het dradenkruis op het doel gericht blijft.

Meer licht voor duidelijkere beelden

De optiek is volledig gecoat met een premium meerlaagse coating, die de lichttransmissie verhoogt tot 95% voor verbluffend heldere beelden.

Altijd precies goed

Dankzij de innovatieve SmartDot technologie met ingebouwde kantelsensor schakelt de lichtspot automatisch aan en uit op basis van de positie van het geweer. Dit bespaart u kostbare tijd en voorkomt dat de batterij leegloopt.

Het zoomniveau bijhouden

Fluorescerende zoomnummers op het oculair - de innovatieve FluoDigits-technologie geeft het zoomniveau discreet weer bij weinig licht, zodat u uw locatie niet verraadt. Perfect voor bijlagen!

Helderder beelden

De ultra heldere coating laat nog meer licht in uw ogen, zodat u niet in het donker blijft bij schemering en moeilijke lichtomstandigheden.

Gedetailleerde beelden in hoge resolutie

Ideaal voor wandelen, jagen en trekking - de high-definition optiek produceert een uitstekend beeld onder alle omstandigheden. De omgeving wordt weergegeven in hoge resolutie en met verbluffende details. Bovendien heeft het hoogwaardige HD-glas een zeer hoge lichttransmissie en produceert het heldere beelden, zelfs bij ongunstige weers- en lichtomstandigheden.

Second focal plane (SFP) dradenkruis

Het dradenkruis bevindt zich in het tweede brandvlak en wordt dus niet groter wanneer u inzoomt. Het gevolg is dat de subtensie afhangt van het zoomniveau.

Waterproof design

De behuizing heeft een spatwaterdicht design, dat de optiek beschermt bij regen en slecht weer.

Weerbestendig design

De verrekijker is gevuld met stikstof, wat voorkomt dat de binnenkant van de lenzen beslaat en uw zicht belemmert bij abrupte temperatuursveranderingen.

Hoogwaardige terugslagbestendige optiek

Deze premium richtkijker kan terugslagkrachten tot 1000 gram weerstaan, wat overeenkomt met een magnum-kaliber.

Toont uw doel in het juiste licht

In het algemeen zorgen grotere buisdiameters voor een betere lichttransmissie. Met een buisdiameter van 30 mm laat deze richtkijker veel licht door om uw doel duidelijk weer te geven.

Stikstofvulling

De temperatuur kan snel veranderen als u in de natuur bent. Om te voorkomen dat de lenzen aan de binnenkant beslaan en uw zicht belemmeren, is de optiek gevuld met stikstof.

Nul stop

Deze richtkijker is uitgerust met een nul-stopfunctie, zodat u de optiek kunt bijstellen, bijvoorbeeld door een verandering in de windomstandigheden. Met een correct geconfigureerde nul-stopfunctie kunt u terugkeren naar de nul-positie zonder een visuele controle uit te voeren. De nul-stop voorkomt dat u onder de nulstand komt.

Technische gegevens


Toepassingsgebied
Gedreven jacht & verhoogde huid
Vergroting 2.5-15 x
Buitendiameter 59 mm
Diameter van de lens 50 mm
Middenbuis diameter 30 mm
Vergoeding UBX
Gezichtsveld m / 100 m min. 2,8 – max. 16,3
Lichtintensiteit 400
Schemerfiguur 11,18
Close-up van 10 m
Dradenkruis A4 | BDC
Beeldvlak dradenkruis 2
Dradenkruis aanpassing /
per klik / 100 m
MRAD 0,1
Lichtpuntje Geschikt voor dag- & nachtjacht
SmartDot technologie Ja
Waterdicht Ja, 3 m
Aanpassingsbereik
Klikken voor hoogteverstelling
230
Aanpassingsbereik
Zijdelingse aanpassing klikken
140
Parallax compensatie ja, 10 m – 1.000 m – ∞
Zero Stop Ja
Gevuld met inert gas Ja
Interpupilaire afstand (mm) min. 78 – max. 92
Temperatuurbereik -20° C ~ 70° C
Lengte buis 319 mm
Afmetingen (L x B x H) 369 x 77 x 65 mm
Gewicht 780 g

Technische gegevens

Download EN DE FR ES NL IT PL RU

Manual_APEX-XP-Riflescopes_en-de-fr-es-nl-it-pl-ru_ALPEN_v062023a_web.pdf

Technische tekeningen

technical-drawing-2.5-15x50-bdc_ALPEN_v032022a Download

Verschil MOA en MRAD

De torensystemen MOA en MRAD verwijzen naar twee verschillende meetsystemen. De metrische en de imperiale. Zo gebruikt het imperiale systeem MOA en inches en het metrische systeem MRAD en centimeters. Daarom rijst op een gegeven moment de vraag welk torensysteem beter is? In de eerste plaats is het een kwestie van gewoonte en persoonlijke voorkeur.

MOA

MOA staat voor Minute Of Angle en komt overeen met 1/60 van een graad. Het systeem is geschikt voor degenen die vertrouwd zijn met het imperiale stelsel, aangezien het in inches wordt berekend. 1 MOA komt overeen met 1,047'' op 100 yd (2,9 cm op 100 m).

MRAD

MRAD staat voor milliradiaal en is 1 / 1000 van een radiaal (hoekmaat). 0,1 MRAD / MIL komt overeen met 1 cm per 100 m en is geschikt voor degenen die het metrieke stelsel gebruiken. Een voordeel van het metrieke stelsel is dat het zeer gemakkelijk te berekenen is. De schootsafstand (eenheid meter) kan snel worden omgezet in de eenheid van de revolverafstelling (centimeter). Eén klik van een MRad-klikafstelling komt overeen met 3 cm (0,03 m) voor een schootsafstand van 300 m. ALPEN Optics gebruikt MRAD 0,1 klik aanpassingen voor alle doeloptieken.

Productinformatie "ALPEN OPTICS Apex XP richtkijker 2,5-15x50 BDC met SmartDot Technology"
De ALPEN Apex XP 2.5-15x50 overtuigt als een veelzijdige richtkijker voor jacht- en sport met een middenbuisdiameter van 30 mm. De hoogwaardige richtkijker is uitgerust met verlicht BDC-puntkruis in het 2e beeldvlak (beeldvlak van het oculair). Het vergroot niet mee. Met de MRAD kan de afstelling van het dradenkruis van de Apex XP 2.5-15x50 richtkijker eenvoudig worden aangepast: 1 cm per klik op 100 meter. Dus geen conversie meer met M.O.A. (Minute of Angle). De Apex XP 2.5-15x50 is een robuuste en hoogwaardige richtkijker, die bovendien waterdicht en schietbestendig is.

De zoom met FluoDigits-technologie
Voor meer comfort bij het gebruik van de richtkijker is de zoomring aangenaam breed geribbeld. U kunt het ook soepel bewegen met een klein knopje. Een echt hoogtepunt is de geïntegreerde FluoDigits-technologie, die u vooral bij weinig licht en in combinatie met opzetstukken ondersteunt. Want de fluorescerende vergrotingscijfers tonen u betrouwbaar en discreet het zoomniveau, zelfs bij weinig licht. Op die manier blijft u onontdekt. Bovendien kunt u de vergrotingscijfers ten minste 5 uur lang duidelijk zien, zelfs bij schemering en duisternis.

De coating
De richtkijker heeft een nieuwe en zeer hoogwaardige coating. Het resultaat maakt indruk: een helder en scherp beeld.

Nieuwe SmartDot Technology
De innovatieve SmartDot met automatische uitschakeling van het verlichte dradenkruis, vermindert het batterijverbruik en bespaart kostbare tijd. De manier waarop het werkt met de kantelsensor is heel eenvoudig: Afhankelijk van het feit of u het geweer in de vuurpositie brengt of terug naar een niet-vuurpositie, schakelt de verlichte stip automatisch in of uit. Samen met de parallaxcompensatie bevindt de lichteenheid zich aan de linkerkant van de buis. Op deze manier is de richtkijker altijd klaar voor de volgende actie. Natuurlijk is de ALPEN Apex XP 2.5-15x50 ook uitgerust met een Zero-Stop.

Absoluut weerbestendig en schietbestendig
Zelfs bij ongunstige weersomstandigheden houdt de hoogwaardige ALPEN-optiek uw doel goed in het vizier. Zware regen, sneeuw, mist of zelfs een korte onderdompeling in een beekje storen de kijker niet. De kijker is waterdicht tot 3 m (IPX7). De stevige behuizing is dicht en vloeistoffen blijven buiten. De optiek is bovendien gevuld met stikstof voor een perfect zicht, zelfs bij extreem schommelende temperaturen. Dit voorkomt dat de lenzen van binnenuit beslaan. Als een echte premium richtkijker is de ALPEN Apex XP natuurlijk schietbestendig tot kaliber 1000 g Magnum.

7) Aanwijzing: voor zoomfunctie gerelateerd aan het kleinste vergrotingsniveau
Absehenverstellung / pro Klick/100m: : MRAD 0,1
Behuizingsmateriaal: Metaal
Draaikruisbeeldvlak: 2
Kleur: zwart
Kleur coating: groen
Kogelvrij tot: 1000g (Magnum)
Materiaal: Kunststof
Materiaal lens: Optisch glas
PREMIUM-garantie 9): Ja
Parallaxenausgleich von/bis (m): 10 m - 1000 m - oneindig
Productreeks: APEX XP
Type: CR2032
Type coating: UBX Volledige meerlagige coating