Alpen Riflescopes

ALPEN OPTICS Apex XP richtkijker 2,5-15x56 A4 met SmartDot Technology

Productinformatie

De ALPEN OPTICS Apex XP 2.5-15x56 is de ideale schemerjacht richtkijker. Hij scoort met een hoge vergroting (15x) en een grote objectiefdiameter van 56 mm. De diameter van de middenbuis is 30 mm. De hoogwaardige richtkijker is uitgerust met verlicht puntkruis 4 in het 2e beeldvlak (beeldvlak van het oculair). Het vergroot niet mee. U kunt het dradenkruis op deze richtkijker eenvoudig aanpassen met MRAD, d.w.z. 1 cm op 100 m per klik. Dit elimineert de noodzaak voor conversie met M.O.A. (Minute of Angle). De ALPEN OPTICS Apex XP 2.5-15x56  overtuigt ook op het vlak van afwerking, want hij is waterdicht en schietbestendig.

Kort en bondig

  • Hoogwaardige schemerrichtkijker voor de jacht met verlicht puntkruis 4
  • Hoge vergroting en grote objectiefdiameter
  • Zoom met FluoDigits-technologie (fluorescerende vergrotingscijfers)
  • Nieuwe, extreem hoge kwaliteitscoating voor absoluut helder zicht van rand tot rand
  • Innovatieve SmartDot Technology voor energie- en tijdbesparing
  • Dradenkruis in het 2e beeldvlak (beeldvlak van het oculair)
  • Dradenkruis afstelling met MRAD
  • Waterdicht en schietbestendig

De zoom met FluoDigits-technologie

Voor een zo comfortabel mogelijke bediening is de zoomring aangenaam geribbeld. U kunt het ook soepel bewegen met een klein knopje. De FluoDigits-technologie die in de richtkijker is geïntegreerd, komt u van pas bij weinig licht. Zonder overbelichting maken de fluorescerende vergrotingsgetallen een snelle visuele detectie van het zoomniveau mogelijk in ongunstige lichtomstandigheden. Zo blijft u onopgemerkt en kunt u de vergrotingscijfers minstens 5 uur lang goed aflezen, zelfs bij schemering of in het donker. Dit is trouwens ook een enorm voordeel als u een hulpstuk gebruikt.

Bitte setzen Sie ein Vorher-Bild sowie ein Nachher-Bild in den Einstellungen des Erlebniswelten-Elements.
Bitte setzen Sie ein Vorher-Bild sowie ein Nachher-Bild in den Einstellungen des Erlebniswelten-Elements.
Bitte setzen Sie ein Vorher-Bild sowie ein Nachher-Bild in den Einstellungen des Erlebniswelten-Elements.

De coating

Een echt kwaliteitskenmerk is ook de nieuwe en absoluut hoogwaardige coating. Het zorgt voor heldere en scherpe beelden.

Nieuwe SmartDot Technology
MADE IN GERMANY

Door gebruik te maken van een kantelsensor bespaart de innovatieve SmartDot Technology de batterijen en is de richtkijker snel klaar voor gebruik. Op die manier wordt de verlichte stip automatisch ingeschakeld zodra u geweer niet meer gericht is. Als u het terugbrengt in een niet-vurende positie, wordt de verlichte stip automatisch uitgeschakeld. De lichteenheid zit samen met de parallaxcompensatie aan de linkerkant. Uw richtkijker is snel klaar voor verdere actie dankzij deze automatische uitschakeling van het verlichte dradenkruis en u bespaart niet alleen stroom, maar ook kostbare tijd. Er is natuurlijk ook een Zero-Stop op het richtkijker.


Absoluut weerbestendig en schietbestendig

Zelfs bij ongunstige weersomstandigheden houdt de hoogwaardige ALPEN-optiek uw doel goed in het vizier. Zware regen, sneeuw, mist of zelfs een korte onderdompeling in een beekje storen de kijker niet. De kijker is waterdicht tot 3 m (IPX7). De stevige behuizing is dicht en vloeistoffen blijven buiten. De optiek is bovendien gevuld met stikstof voor een perfect zicht, zelfs bij extreem schommelende temperaturen. Dit voorkomt dat de lenzen van binnenuit beslaan. Als een echte premium richtkijker is de ALPEN OPTICS Apex XP 2.5-15x56 natuurlijk schietbestendig tot kaliber 1000 g Magnum.

Deluxe garantie

Goede vooruitzichten voor frequente waarnemers - met de verlengde garantie van ALPEN - Verdere informatie

Parallax-compensatie voor perfecte positionering

Stel gewoon de parallax-compensatie in op het gewenste bereik en de positie van het dradenkruis blijft hetzelfde. Dit is bijzonder nuttig wanneer u in een lichte invalshoek in het oculair kijkt, aangezien het dradenkruis op het doel gericht blijft.

Meer licht voor duidelijkere beelden

De optiek is volledig gecoat met een premium meerlaagse coating, die de lichttransmissie verhoogt tot 95% voor verbluffend heldere beelden.

Altijd precies goed

Dankzij de innovatieve SmartDot technologie met ingebouwde kantelsensor schakelt de lichtspot automatisch aan en uit op basis van de positie van het geweer. Dit bespaart u kostbare tijd en voorkomt dat de batterij leegloopt.

Het zoomniveau bijhouden

Fluorescerende zoomnummers op het oculair - de innovatieve FluoDigits-technologie geeft het zoomniveau discreet weer bij weinig licht, zodat u uw locatie niet verraadt. Perfect voor bijlagen!

Helderder beelden

De ultra heldere coating laat nog meer licht in uw ogen, zodat u niet in het donker blijft bij schemering en moeilijke lichtomstandigheden.

Gedetailleerde beelden in hoge resolutie

Ideaal voor wandelen, jagen en trekking - de high-definition optiek produceert een uitstekend beeld onder alle omstandigheden. De omgeving wordt weergegeven in hoge resolutie en met verbluffende details. Bovendien heeft het hoogwaardige HD-glas een zeer hoge lichttransmissie en produceert het heldere beelden, zelfs bij ongunstige weers- en lichtomstandigheden.

Second focal plane (SFP) dradenkruis

Het dradenkruis bevindt zich in het tweede brandvlak en wordt dus niet groter wanneer u inzoomt. Het gevolg is dat de subtensie afhangt van het zoomniveau.

Waterproof design

De behuizing heeft een spatwaterdicht design, dat de optiek beschermt bij regen en slecht weer.

Weerbestendig design

De verrekijker is gevuld met stikstof, wat voorkomt dat de binnenkant van de lenzen beslaat en uw zicht belemmert bij abrupte temperatuursveranderingen.

Hoogwaardige terugslagbestendige optiek

Deze premium richtkijker kan terugslagkrachten tot 1000 gram weerstaan, wat overeenkomt met een magnum-kaliber.

Toont uw doel in het juiste licht

In het algemeen zorgen grotere buisdiameters voor een betere lichttransmissie. Met een buisdiameter van 30 mm laat deze richtkijker veel licht door om uw doel duidelijk weer te geven.

Stikstofvulling

De temperatuur kan snel veranderen als u in de natuur bent. Om te voorkomen dat de lenzen aan de binnenkant beslaan en uw zicht belemmeren, is de optiek gevuld met stikstof.

Nul stop

Deze richtkijker is uitgerust met een nul-stopfunctie, zodat u de optiek kunt bijstellen, bijvoorbeeld door een verandering in de windomstandigheden. Met een correct geconfigureerde nul-stopfunctie kunt u terugkeren naar de nul-positie zonder een visuele controle uit te voeren. De nul-stop voorkomt dat u onder de nulstand komt.

Technische gegevens


Toepassingsgebied
Anzitzjagd
Vergroting 2.5-15 x
Buitendiameter65 mm
Diameter van de lens 56 mm
Middenbuis diameter 30 mm
Vergoeding UBX
Gezichtsveld m / 100 m min. 2,8 – max. 16,3
Lichtintensiteit 400
Schemerfiguur 11,18
Close-up van 10 m
Dradenkruis A4
Beeldvlak dradenkruis 2
Dradenkruis aanpassing /
per klik / 100 m
MRAD 0,1
Lichtpuntje Dag & nacht jacht geschikt
SmartDot technologie Ja
Waterdicht Ja, 3 m
Aanpassingsbereik
Klikken voor hoogteverstelling
230
Aanpassingsbereik
Zijdelingse aanpassing klikken
140
Parallax compensatie ja, 10 m – 1.000 m – ∞
Zero Stop Ja
Gevuld met inert gas Ja
Interpupilaire afstand (mm) min. 78 – max. 92
Temperatuurbereik -20° C ~ 70° C
Lengte buis 319 mm
Afmetingen (L x B x H) 372 x 77 x 65 mm
Gewicht 820 g

Verschil MOA en MRAD

De torensystemen MOA en MRAD verwijzen naar twee verschillende meetsystemen. De metrische en de imperiale. Zo gebruikt het imperiale systeem MOA en inches en het metrische systeem MRAD en centimeters. Daarom rijst op een gegeven moment de vraag welk torensysteem beter is? In de eerste plaats is het een kwestie van gewoonte en persoonlijke voorkeur.

MOA

MOA staat voor Minute Of Angle en komt overeen met 1/60 van een graad. Het systeem is geschikt voor degenen die vertrouwd zijn met het imperiale stelsel, aangezien het in inches wordt berekend. 1 MOA komt overeen met 1,047'' op 100 yd (2,9 cm op 100 m).

MRAD

MRAD staat voor milliradiaal en is 1 / 1000 van een radiaal (hoekmaat). 0,1 MRAD / MIL komt overeen met 1 cm per 100 m en is geschikt voor degenen die het metrieke stelsel gebruiken. Een voordeel van het metrieke stelsel is dat het zeer gemakkelijk te berekenen is. De schootsafstand (eenheid meter) kan snel worden omgezet in de eenheid van de revolverafstelling (centimeter). Eén klik van een MRad-klikafstelling komt overeen met 3 cm (0,03 m) voor een schootsafstand van 300 m. ALPEN Optics gebruikt MRAD 0,1 klik aanpassingen voor alle doeloptieken.

Productinformatie "ALPEN OPTICS Apex XP richtkijker 2,5-15x56 A4 met SmartDot Technology"
De ALPEN Apex XP 2.5-15x56 is de ideale schemerjacht richtkijker. Hij scoort met een hoge vergroting (15x) en een grote objectiefdiameter van 56 mm. De diameter van de middenbuis is 30 mm. De hoogwaardige richtkijker is uitgerust met verlicht puntkruis 4 in het 2e beeldvlak (beeldvlak van het oculair). Het vergroot niet mee. U kunt het dradenkruis op deze richtkijker eenvoudig aanpassen met MRAD, d.w.z. 1 cm op 100 m per klik. Dit elimineert de noodzaak voor conversie met M.O.A. (Minute of Angle). De ALPEN Apex XP 2.5-15x56 overtuigt ook op het vlak van afwerking, want hij is waterdicht en schietbestendig. 

De zoom met FluoDigits-technologie
Voor een zo comfortabel mogelijke bediening is de zoomring aangenaam geribbeld. U kunt het ook soepel bewegen met een klein knopje. De FluoDigits-technologie die in de richtkijker is geïntegreerd, komt u van pas bij weinig licht. Zonder overbelichting maken de fluorescerende vergrotingsgetallen een snelle visuele detectie van het zoomniveau mogelijk in ongunstige lichtomstandigheden. Zo blijft u onopgemerkt en kunt u de vergrotingscijfers minstens 5 uur lang goed aflezen, zelfs bij schemering of in het donker. Dit is trouwens ook een enorm voordeel als u een hulpstuk gebruikt.

De coating
Een echt kwaliteitskenmerk is ook de nieuwe en absoluut hoogwaardige coating. Het zorgt voor heldere en scherpe beelden.

Nieuwe SmartDot Technology
Door gebruik te maken van een kantelsensor bespaart de innovatieve SmartDot Technology de batterijen en is de richtkijker snel klaar voor gebruik. Op die manier wordt de verlichte stip automatisch ingeschakeld zodra u geweer niet meer gericht is. Als u het terugbrengt in een niet-vurende positie, wordt de verlichte stip automatisch uitgeschakeld. De lichteenheid zit samen met de parallaxcompensatie aan de linkerkant. Uw richtkijker is snel klaar voor verdere actie dankzij deze automatische uitschakeling van het verlichte dradenkruis en u bespaart niet alleen stroom, maar ook kostbare tijd. Er is natuurlijk ook een Zero-Stop op het richtkijker.

Absoluut weerbestendig en schietbestendig
Zelfs bij ongunstige weersomstandigheden houdt de hoogwaardige ALPEN-optiek uw doel goed in het vizier. Zware regen, sneeuw, mist of zelfs een korte onderdompeling in een beekje storen de kijker niet. De kijker is waterdicht tot 3 m (IPX7). De stevige behuizing is dicht en vloeistoffen blijven buiten. De optiek is bovendien gevuld met stikstof voor een perfect zicht, zelfs bij extreem schommelende temperaturen. Dit voorkomt dat de lenzen van binnenuit beslaan. Als een echte premium richtkijker is de ALPEN Apex XP natuurlijk schietbestendig tot kaliber 1000 g Magnum.

7) Aanwijzing: voor zoomfunctie gerelateerd aan het kleinste vergrotingsniveau
Absehenverstellung / pro Klick/100m: : MRAD 0,1
Behuizingsmateriaal: Metaal
Draaikruisbeeldvlak: 2
Kleur: zwart
Kleur coating: groen
Kogelvrij tot: 1000g (Magnum)
Materiaal: Kunststof
Materiaal lens: Optisch glas
PREMIUM-garantie 9): Ja
Parallaxenausgleich von/bis (m): 10 m - 1000 m - oneindig
Productreeks: APEX XP
Type: CR2032
Type coating: UBX Volledige meerlagige coating