Alpen Riflescopes

ALPEN OPTICS Apex XP richtkijker 2,5-16x42 A4 met SmartDot Technology

Productinformatie

De ALPEN OPTICS Apex XP 2.5–16x42 is een universele richtkijker, perfect voor de dag- en schemerjacht. Het heeft een centrale buisdiameter van 30 mm en is uitgerust met een verlicht puntkruis 4. Het dradenkruis van de hoogwaardige richtkijker bevindt zich in het 2e beeldvlak (oculairbeeldvlak) en vergroot niet mee. De conversie met M.O.A. (Minute of Angle) is niet langer nodig met de ALPEN OPTICS Apex XP 2.5–16x42 . Omdat de verstelling van het dradenkruis gemakkelijk kan worden geregeld met MRAD, d.w.z. 1 cm op 100 m per klik.

Kort en bondig

  • Hoogwaardige richtkijker met een verlicht puntkruis 4 voor de jacht overdag en bij schemering
  • Met kort ontwerp en licht gewicht van 615 g is de richtkijker perfect voor gebruik met opzetstukken
  • Zoom met FluoDigits-technologie (fluorescerende vergrotingscijfers))
  • Nieuwe, extreem hoge kwaliteitscoating voor absoluut helder zicht van rand tot rand
  • Innovatieve SmartDot Technology voor energie- en tijdbesparing
  • Dradenkruis in het 2e beeldvlak (beeldvlak van het oculair)
  • Dradenkruis afstelling met MRAD
  • Waterdicht en schietbestendig

Doordacht ontwerp

Het korte ontwerp en het lage gewicht van slechts 615 g zijn de beste voorwaarden voor het gebruik van de richtkijker met voorzetstukken. Bovendien is de robuuste richtkijker schietbestendig en dankzij de waterdichte behuizing zelfs in slechte weersomstandigheden volledig operationeel.

De zoom met FluoDigits-technologie

Voor een zo comfortabel mogelijke bediening is de zoomring aangenaam geribbeld. U kunt het ook soepel bewegen met een klein knopje. De FluoDigits-technologie maakt het leven gemakkelijker voor u, vooral bij weinig licht: Dankzij de fluorescerende vergrotingsgetallen kan het zoomniveau immers altijd zonder moeite visueel worden vastgesteld. Zo blijft u minstens 5 uur lang onopgemerkt en kunt u de vergrotingscijfers zuiver aflezen - zelfs bij schemering en in het donker. Perfect voor gebruik met accessoires.

De coating

Een echt kwaliteitskenmerk is ook de nieuwe en absoluut hoogwaardige coating. Het resultaat maakt indruk: een helder en scherp beeld.

Nieuwe SmartDot Technology
MADE IN GERMANY

Minder batterijverbruik en de snelst mogelijke paraatheid voor gebruik - dat is waar de nieuwe SmartDot Technology mee scoort. Deze automatische uitschakeling van het verlichte dradenkruis werkt via een kantelsensor: Breng het geweer in de aanslag, zodat de verlichte stip automatisch aangaat. Als u het terugbrengt in een niet-vurende positie, wordt de verlichte stip automatisch uitgeschakeld. De lichtunit bevindt zich aan de linkerkant van de buis. Zo is de richtkijker altijd klaar voor gebruik en bespaart u kostbare tijd. Natuurlijk is de ALPEN OPTICS Apex XP 2.5–16x42 ook uitgerust met een Zero-Stop.

Absoluut weerbestendig en schietbestendig

Zelfs bij ongunstige weersomstandigheden houdt de hoogwaardige ALPEN-optiek uw doel goed in het vizier. Zware regen, sneeuw, mist of zelfs een korte onderdompeling in een beekje storen de kijker niet. De kijker is waterdicht tot 3 m (IPX7). De stevige behuizing is dicht en vloeistoffen blijven buiten. De optiek is bovendien gevuld met stikstof voor een perfect zicht, zelfs bij extreem schommelende temperaturen. Dit voorkomt dat de lenzen van binnenuit beslaan. Als een echte premium richtkijker is de ALPEN OPTICS Apex XP 2.5–16x42 natuurlijk schietbestendig tot kaliber 1000 g Magnum.

Deluxe garantie

Goede vooruitzichten voor frequente waarnemers - met de verlengde garantie van ALPEN - Verdere informatie

Parallax-compensatie voor perfecte positionering

Stel gewoon de parallax-compensatie in op het gewenste bereik en de positie van het dradenkruis blijft hetzelfde. Dit is bijzonder nuttig wanneer u in een lichte invalshoek in het oculair kijkt, aangezien het dradenkruis op het doel gericht blijft.

Meer licht voor duidelijkere beelden

De optiek is volledig gecoat met een premium meerlaagse coating, die de lichttransmissie verhoogt tot 95% voor verbluffend heldere beelden.

Altijd precies goed

Dankzij de innovatieve SmartDot technologie met ingebouwde kantelsensor schakelt de lichtspot automatisch aan en uit op basis van de positie van het geweer. Dit bespaart u kostbare tijd en voorkomt dat de batterij leegloopt.

Het zoomniveau bijhouden

Fluorescerende zoomnummers op het oculair - de innovatieve FluoDigits-technologie geeft het zoomniveau discreet weer bij weinig licht, zodat u uw locatie niet verraadt. Perfect voor bijlagen!

Helderder beelden

De ultra heldere coating laat nog meer licht in uw ogen, zodat u niet in het donker blijft bij schemering en moeilijke lichtomstandigheden.

Gedetailleerde beelden in hoge resolutie

Ideaal voor wandelen, jagen en trekking - de high-definition optiek produceert een uitstekend beeld onder alle omstandigheden. De omgeving wordt weergegeven in hoge resolutie en met verbluffende details. Bovendien heeft het hoogwaardige HD-glas een zeer hoge lichttransmissie en produceert het heldere beelden, zelfs bij ongunstige weers- en lichtomstandigheden.

Second focal plane (SFP) dradenkruis

Het dradenkruis bevindt zich in het tweede brandvlak en wordt dus niet groter wanneer u inzoomt. Het gevolg is dat de subtensie afhangt van het zoomniveau.

Waterproof design

De behuizing heeft een spatwaterdicht design, dat de optiek beschermt bij regen en slecht weer.

Weerbestendig design

De verrekijker is gevuld met stikstof, wat voorkomt dat de binnenkant van de lenzen beslaat en uw zicht belemmert bij abrupte temperatuursveranderingen.

Hoogwaardige terugslagbestendige optiek

Deze premium richtkijker kan terugslagkrachten tot 1000 gram weerstaan, wat overeenkomt met een magnum-kaliber.

Perfect voor hoge vergrotingen

Met een buisdiameter van 30 mm laat deze richtkijker een grote hoeveelheid licht door, zodat u zelfs bij hoge vergrotingen heldere beelden kunt bekijken.

Stikstofvulling

De temperatuur kan snel veranderen als u in de natuur bent. Om te voorkomen dat de lenzen aan de binnenkant beslaan en uw zicht belemmeren, is de optiek gevuld met stikstof.

Nul stop

Deze richtkijker is uitgerust met een nul-stopfunctie, zodat u de optiek kunt bijstellen, bijvoorbeeld door een verandering in de windomstandigheden. Met een correct geconfigureerde nul-stopfunctie kunt u terugkeren naar de nul-positie zonder een visuele controle uit te voeren. De nul-stop voorkomt dat u onder de nulstand komt.

Technische gegevens


Toepassingsgebied
Anzitzjagd
Vergroting 2.5-16 x
Buitendiameter 51 mm
Diameter van de lens 42 mm
Middenbuis diameter 30 mm
Vergoeding UBX
Gezichtsveld m / 100 m min. 2,25 – max. 14,1
Lichtintensiteit 282
Schemerfiguur 10,24
Close-up van 10 m
Dradenkruis A4
Beeldvlak dradenkruis 2
Dradenkruis aanpassing /
per klik / 100 m
MRAD 0,1
Lichtpuntje Geschikt voor dag- en nachtjacht
SmartDot technologie Ja
Waterdicht Ja, 3 m
Aanpassingsbereik
Klikken voor hoogteverstelling
170
Aanpassingsbereik
Zijdelingse aanpassing klikken
170
Parallax compensatie ja, 10 m – 1.000 m – ∞
Zero Stop Ja
Gevuld met inert gas Ja
Interpupilaire afstand (mm) min. 86 – max. 100
Temperatuurbereik -20° C ~ 70° C
Lengte buis 345 mm
Afmetingen (L x B x H) 345 x 79 x 61 mm
Gewicht 615 g

Gebruiksaanwijzing

Download EN DE FR ES NL IT PL RU

Manual_APEX-XP-Riflescopes_en-de-fr-es-nl-it-pl-ru_ALPEN_v062023a_web.pdf

Technische tekeningen

technical-drawing-2.5-16x42-a4_ALPEN Download

Verschil MOA en MRAD

De torensystemen MOA en MRAD verwijzen naar twee verschillende meetsystemen. De metrische en de imperiale. Zo gebruikt het imperiale systeem MOA en inches en het metrische systeem MRAD en centimeters. Daarom rijst op een gegeven moment de vraag welk torensysteem beter is? In de eerste plaats is het een kwestie van gewoonte en persoonlijke voorkeur.

MOA

MOA staat voor Minute Of Angle en komt overeen met 1/60 van een graad. Het systeem is geschikt voor degenen die vertrouwd zijn met het imperiale stelsel, aangezien het in inches wordt berekend. 1 MOA komt overeen met 1,047'' op 100 yd (2,9 cm op 100 m).

MRAD

MRAD staat voor milliradiaal en is 1 / 1000 van een radiaal (hoekmaat). 0,1 MRAD / MIL komt overeen met 1 cm per 100 m en is geschikt voor degenen die het metrieke stelsel gebruiken. Een voordeel van het metrieke stelsel is dat het zeer gemakkelijk te berekenen is. De schootsafstand (eenheid meter) kan snel worden omgezet in de eenheid van de revolverafstelling (centimeter). Eén klik van een MRad-klikafstelling komt overeen met 3 cm (0,03 m) voor een schootsafstand van 300 m. ALPEN Optics gebruikt MRAD 0,1 klik aanpassingen voor alle doeloptieken.

Productinformatie "ALPEN OPTICS Apex XP richtkijker 2,5-16x42 A4 met SmartDot Technology"
De ALPEN Apex XP 2.5-16x42 is een universele richtkijker, perfect voor de dag- en schemerjacht. Het heeft een centrale buisdiameter van 30 mm en is uitgerust met een verlicht puntkruis 4. Het dradenkruis van de hoogwaardige richtkijker bevindt zich in het 2e beeldvlak (oculairbeeldvlak) en vergroot niet mee. De conversie met M.O.A. (Minute of Angle) is niet langer nodig met de ALPEN Apex XP 2.5-16x42. Omdat de verstelling van het dradenkruis gemakkelijk kan worden geregeld met MRAD, d.w.z. 1 cm op 100 m per klik.

Doordacht ontwerp
Het korte ontwerp en het lage gewicht van slechts 615 g zijn de beste voorwaarden voor het gebruik van de richtkijker met voorzetstukken. Bovendien is de robuuste richtkijker schietbestendig en dankzij de waterdichte behuizing zelfs in slechte weersomstandigheden volledig operationeel.

De zoom met FluoDigits-technologie
Voor een zo comfortabel mogelijke bediening is de zoomring aangenaam geribbeld. U kunt het ook soepel bewegen met een klein knopje. De FluoDigits-technologie maakt het leven gemakkelijker voor u, vooral bij weinig licht: Dankzij de fluorescerende vergrotingsgetallen kan het zoomniveau immers altijd zonder moeite visueel worden vastgesteld. Zo blijft u minstens 5 uur lang onopgemerkt en kunt u de vergrotingscijfers zuiver aflezen - zelfs bij schemering en in het donker. Perfect voor gebruik met accessoires.

De coating
Een echt kwaliteitskenmerk is ook de nieuwe en absoluut hoogwaardige coating. Het resultaat maakt indruk: een helder en scherp beeld.

Nieuwe SmartDot Technology
Minder batterijverbruik en de snelst mogelijke paraatheid voor gebruik - dat is waar de nieuwe SmartDot Technology mee scoort. Deze automatische uitschakeling van het verlichte dradenkruis werkt via een kantelsensor: Breng het geweer in de aanslag, zodat de verlichte stip automatisch aangaat. Als u het terugbrengt in een niet-vurende positie, wordt de verlichte stip automatisch uitgeschakeld. De lichtunit bevindt zich aan de linkerkant van de buis. Zo is de richtkijker altijd klaar voor gebruik en bespaart u kostbare tijd. Natuurlijk is de ALPEN Apex XP 2.5-16x42 ook uitgerust met een Zero-Stop.

Absoluut weerbestendig en schietbestendig
Zelfs bij ongunstige weersomstandigheden houdt de hoogwaardige ALPEN-optiek uw doel goed in het vizier. Zware regen, sneeuw, mist of zelfs een korte onderdompeling in een beekje storen de kijker niet. De kijker is waterdicht tot 3 m (IPX7). De stevige behuizing is dicht en vloeistoffen blijven buiten. De optiek is bovendien gevuld met stikstof voor een perfect zicht, zelfs bij extreem schommelende temperaturen. Dit voorkomt dat de lenzen van binnenuit beslaan. Als een echte premium richtkijker is de ALPEN Apex XP natuurlijk schietbestendig tot kaliber 1000 g Magnum.

7) Aanwijzing: voor zoomfunctie gerelateerd aan het kleinste vergrotingsniveau
Absehenverstellung / pro Klick/100m: : MRAD 0,1
Behuizingsmateriaal: Metaal
Draaikruisbeeldvlak: 2
Kleur: zwart
Kleur coating: groen
Kogelvrij tot: 1000g (Magnum)
Materiaal: Kunststof, aluminium
Materiaal lens: Optisch glas
PREMIUM-garantie 9): Ja
Parallaxenausgleich von/bis (m): 10 m - 1000 m - oneindig
Productreeks: APEX XP
Type: CR2032
Type coating: UBX Volledige meerlagige coating