Alpen Riflescopes

ALPEN OPTICS Apex XP richtkijker 5-30x56 BDC met SmartDot Technology

Productinformatie

De ALPEN OPTICS Apex XP 5–30x56 richtkijker met ED (Extra-Low Dispersion) glas is speciaal ontworpen voor lange afstanden en heeft een centrale buisdiameter van 34 mm. De hoogwaardige richtkijker is uitgerust met een verlicht MilDot-puntkruis in het 1e beeldvlak. Het vergroot mee. De verstelling van het dradenkruis op deze richtkijker is heel eenvoudig met MRAD: 1 cm op 100 m per klik. Dit elimineert de noodzaak voor conversie met M.O.A. (Minute of Angle). De ALPEN OPTICS Apex XP 5–30x56 is waterdicht en schietbestendig, waardoor het een betrouwbare metgezel is wanneer u onderweg bent.

Kort en bondig

  • Hoogwaardige richtkijker met ED-glas en verlicht BDC-puntkruis
  • Speciaal ontworpen voor schoten op lange afstand
  • Zoom met FluoDigits-technologie (fluorescerende vergrotingscijfers)
  • Nieuwe, extreem hoge kwaliteitscoating voor absoluut helder zicht van rand tot rand
  • Innovatieve SmartDot Technology voor energie- en tijdbesparing
  • Dradenkruis in het 1e beeldvlak
  • Dradenkruis afstelling met MRAD
  • Waterdicht en schietbestendig

De zoom met FluoDigits-technologie

De richtkijker biedt bijzonder gebruiksgemak dankzij de aangenaam brede geribbelde zoomring, die met een klein knopje soepel kan worden bewogen. De geïntegreerde FluoDigits-technologie is een echt voordeel bij weinig licht en bij het gebruik van opzetstukken. Dankzij de fluorescerende vergrotingscijfers zonder overbelichting kunt u het zoomniveau zelfs bij weinig licht onmiddellijk zien. Zo blijft u onopgemerkt en kunt u de vergrotingscijfers minstens 5 uur lang goed aflezen, zelfs bij schemering of zelfs in het donker.

De coating

De ALPEN OPTICS Apex XP 5–30x56 heeft een nieuwe en zeer hoogwaardige coating. Het resultaat maakt indruk: een helder en scherp beeld.

Nieuwe SmartDot Technology
MADE IN GERMANY

Batterijbesparend en in een handomdraai klaar voor gebruik - daarvoor zorgt de SmartDot automatische uitschakeling van het verlichte dradenkruis met kantelsensor. Breng het geweer in de aanslag, zodat de verlichte stip automatisch aangaat. Als u het terugbrengt in een niet-vurende positie, wordt de verlichte stip automatisch uitgeschakeld. Dit bespaart de batterij en kostbare tijd. De lichteenheid zit samen met de parallaxcompensatie aan de linkerkant. Zo is de richtkijker zo snel mogelijk klaar voor verdere actie. Natuurlijk is er ook een Zero-Stop.

Absoluut weerbestendig en schietbestendig

Zelfs bij ongunstige weersomstandigheden houdt de hoogwaardige ALPEN-optiek uw doel goed in het vizier. Zware regen, sneeuw, mist of zelfs een korte onderdompeling in een beekje storen de kijker niet. De kijker is waterdicht tot 3 m (IPX7). De stevige behuizing is dicht en vloeistoffen blijven buiten. De optiek is bovendien gevuld met stikstof voor een perfect zicht, zelfs bij extreem schommelende temperaturen. Dit voorkomt dat de lenzen van binnenuit beslaan. Als een echte premium richtkijker is de ALPEN OPTICS Apex XP 5–30x56 natuurlijk schietbestendig tot kaliber 1000 g Magnum.

Deluxe garantie

Goede vooruitzichten voor frequente waarnemers - met de verlengde garantie van ALPEN - Verdere informatie

Parallax-compensatie voor perfecte positionering

Stel gewoon de parallax-compensatie in op het gewenste bereik en de positie van het dradenkruis blijft hetzelfde. Dit is bijzonder nuttig wanneer u in een lichte invalshoek in het oculair kijkt, aangezien het dradenkruis op het doel gericht blijft.

Meer licht voor duidelijkere beelden

De optiek is volledig gecoat met een premium meerlaagse coating, die de lichttransmissie verhoogt tot 95% voor verbluffend heldere beelden.

Altijd precies goed

Dankzij de innovatieve SmartDot technologie met ingebouwde kantelsensor schakelt de lichtspot automatisch aan en uit op basis van de positie van het geweer. Dit bespaart u kostbare tijd en voorkomt dat de batterij leegloopt.

Het zoomniveau bijhouden

Fluorescerende zoomnummers op het oculair - de innovatieve FluoDigits-technologie geeft het zoomniveau discreet weer bij weinig licht, zodat u uw locatie niet verraadt. Perfect voor bijlagen!

Helderder beelden

De ultra heldere coating laat nog meer licht in uw ogen, zodat u niet in het donker blijft bij schemering en moeilijke lichtomstandigheden.

Gedetailleerde beelden in hoge resolutie

Ideaal voor wandelen, jagen en trekking - de high-definition optiek produceert een uitstekend beeld onder alle omstandigheden. De omgeving wordt weergegeven in hoge resolutie en met verbluffende details. Bovendien heeft het hoogwaardige HD-glas een zeer hoge lichttransmissie en produceert het heldere beelden, zelfs bij ongunstige weers- en lichtomstandigheden.

First focal plane (FFP) dradenkruis

Het dradenkruis bevindt zich in het eerste brandvlak en wordt dus groter als u inzoomt. Zo blijft de subtentie altijd constant.

Waterdicht design

Dankzij de waterdichte behuizing die voorkomt dat vloeistoffen de binnenkant van de optiek bereiken, hoeft u zich geen zorgen te maken over hevige regen of het laten vallen van de verrekijker in een plas.

Weerbestendig design

De verrekijker is gevuld met stikstof, wat voorkomt dat de binnenkant van de lenzen beslaat en uw zicht belemmert bij abrupte temperatuursveranderingen.

Hoogwaardige terugslagbestendige optiek

Deze premium richtkijker kan terugslagkrachten tot 1000 gram weerstaan, wat overeenkomt met een magnum-kaliber.

Perfect voor hoge vergrotingen

Met een buisdiameter van 34 mm laat deze richtkijker een grote hoeveelheid licht door, zodat u zelfs bij hoge vergrotingen heldere beelden kunt bekijken.

Stikstofvulling

De temperatuur kan snel veranderen als u in de natuur bent. Om te voorkomen dat de lenzen aan de binnenkant beslaan en uw zicht belemmeren, is de optiek gevuld met stikstof.

Nul stop

Deze richtkijker is uitgerust met een nul-stopfunctie, zodat u de optiek kunt bijstellen, bijvoorbeeld door een verandering in de windomstandigheden. Met een correct geconfigureerde nul-stopfunctie kunt u terugkeren naar de nul-positie zonder een visuele controle uit te voeren. De nul-stop voorkomt dat u onder de nulstand komt.

Technische gegevens


Toepassingsgebied
Lange afstand schieten
Vergroting 5-30 x
Buitendiameter 65 mm
Diameter van de lens 56 mm
Middenbuis diameter 34 mm
Vergoeding UBX
Gezichtsveld m / 100 m min. 1,3 – max. 8
Lichtintensiteit 125,4
Schemerfiguur 16,73
Close-up van 15 m
Dradenkruis BDC
Beeldvlak dradenkruis 1
Dradenkruis aanpassing /
per klik / 100 m
MRAD 0,1
Lichtpuntje Dag & nacht jacht geschikt
SmartDot technologie Ja
Waterdicht Ja, 3 m
Aanpassingsbereik
Klikken voor hoogteverstelling
350
Aanpassingsbereik
Zijdelingse aanpassing klikken
145
Parallax compensatie ja, 15 m – 1.000 m – ∞
Zero Stop Ja
Gevuld met inert gas Ja
Interpupilaire afstand (mm) min. 77 – max. 92
Temperaturbreich -20° C ~ 70° C
Lengte buis 319 mm
Afmetingen (L x B x H) 319 x 89 x 86 mm
Gewicht 1030 g

Gebruiksaanwijzing

Download EN DE FR ES NL IT PL RU

Manual_APEX-XP-Riflescopes_en-de-fr-es-nl-it-pl-ru_ALPEN_v062023a_web.pdf

Technische tekeningen

technical-drawing-5-30x56-mildot_ALPEN Download

Verschil MOA en MRAD

De torensystemen MOA en MRAD verwijzen naar twee verschillende meetsystemen. De metrische en de imperiale. Zo gebruikt het imperiale systeem MOA en inches en het metrische systeem MRAD en centimeters. Daarom rijst op een gegeven moment de vraag welk torensysteem beter is? In de eerste plaats is het een kwestie van gewoonte en persoonlijke voorkeur.

MOA

MOA staat voor Minute Of Angle en komt overeen met 1/60 van een graad. Het systeem is geschikt voor degenen die vertrouwd zijn met het imperiale stelsel, aangezien het in inches wordt berekend. 1 MOA komt overeen met 1,047'' op 100 yd (2,9 cm op 100 m).

MRAD

MRAD staat voor milliradiaal en is 1 / 1000 van een radiaal (hoekmaat). 0,1 MRAD / MIL komt overeen met 1 cm per 100 m en is geschikt voor degenen die het metrieke stelsel gebruiken. Een voordeel van het metrieke stelsel is dat het zeer gemakkelijk te berekenen is. De schootsafstand (eenheid meter) kan snel worden omgezet in de eenheid van de revolverafstelling (centimeter). Eén klik van een MRad-klikafstelling komt overeen met 3 cm (0,03 m) voor een schootsafstand van 300 m. ALPEN Optics gebruikt MRAD 0,1 klik aanpassingen voor alle doeloptieken.

Productinformatie "ALPEN OPTICS Apex XP richtkijker 5-30x56 BDC met SmartDot Technology"
De ALPEN Apex XP 5-30x56 richtkijker met ED (Extra-Low Dispersion) glas is speciaal ontworpen voor lange afstanden en heeft een centrale buisdiameter van 34 mm. De hoogwaardige richtkijker is uitgerust met verlicht BDC-puntkruis in het 1e beeldvlak. Het vergroot mee. De verstelling van het dradenkruis op deze richtkijker is heel eenvoudig met MRAD: 1 cm op 100 m per klik. Dit elimineert de noodzaak voor conversie met M.O.A. (Minute of Angle). De ALPEN Apex XP 5-30x56 is waterdicht en schietbestendig, waardoor het een betrouwbare metgezel is wanneer u onderweg bent.

De zoom met FluoDigits-technologie
De richtkijker biedt bijzonder gebruiksgemak dankzij de aangenaam brede geribbelde zoomring, die met een klein knopje soepel kan worden bewogen. De geïntegreerde FluoDigits-technologie is een echt voordeel bij weinig licht en bij het gebruik van opzetstukken. Dankzij de fluorescerende vergrotingscijfers zonder overbelichting kunt u het zoomniveau zelfs bij weinig licht onmiddellijk zien. Zo blijft u onopgemerkt en kunt u de vergrotingscijfers minstens 5 uur lang goed aflezen, zelfs bij schemering of zelfs in het donker.

De coating
De ALPEN Apex XP 5-30x56 richtkijker heeft een nieuwe en zeer hoogwaardige coating. Het resultaat maakt indruk: een helder en scherp beeld.

Nieuwe SmartDot Technology
Batterijbesparend en in een handomdraai klaar voor gebruik - daarvoor zorgt de SmartDot automatische uitschakeling van het verlichte dradenkruis met kantelsensor. Breng het geweer in de aanslag, zodat de verlichte stip automatisch aangaat. Als u het terugbrengt in een niet-vurende positie, wordt de verlichte stip automatisch uitgeschakeld. Dit bespaart de batterij en kostbare tijd. De lichteenheid zit samen met de parallaxcompensatie aan de linkerkant. Zo is de richtkijker zo snel mogelijk klaar voor verdere actie. Natuurlijk is er ook een Zero-Stop.

Absoluut weerbestendig en schietbestendig
Zelfs bij ongunstige weersomstandigheden houdt de hoogwaardige ALPEN-optiek uw doel goed in het vizier. Zware regen, sneeuw, mist of zelfs een korte onderdompeling in een beekje storen de kijker niet. De kijker is waterdicht tot 3 m (IPX7). De stevige behuizing is dicht en vloeistoffen blijven buiten. De optiek is bovendien gevuld met stikstof voor een perfect zicht, zelfs bij extreem schommelende temperaturen. Dit voorkomt dat de lenzen van binnenuit beslaan. Als een echte premium richtkijker is de ALPEN Apex XP natuurlijk schietbestendig tot kaliber 1000 g Magnum.

7) Aanwijzing: voor zoomfunctie gerelateerd aan het kleinste vergrotingsniveau
Absehenverstellung / pro Klick/100m: : MRAD 0,1
Batterijen vereist 2): 1x CR2032, 3V
Behuizingsmateriaal: Metaal
Draaikruisbeeldvlak: 1
Kleur: zwart
Kleur coating: groen
Kogelvrij tot: 1000g (Magnum)
Materiaal: Kunststof, aluminium
Materiaal lens: Optisch glas
PREMIUM-garantie 9): Ja
Parallaxenausgleich von/bis (m): 15 m - 1000 m - oneindig
Productreeks: APEX XP
Toepassingsgebied [Richtkijkers]: Lange afstand schieten
Type: CR2032
Type coating: UBX Volledige meerlagige coating
Verlichting 5): Lichtpunt (geschikt voor dag- en nachtjacht)