28-09-2022

jagd-und-angeln-2022-blog

De beurs "Die Jagd und Angeln" 2022

Van 1 tot 3 oktober 2022 zal de populaire beurs Jagen & Vissen voor het eerst plaatsvinden rondom de koninklijke jachtresidentie Schloss Hubertusburg in Wermsdorf. Van zaterdag tot maandag kunnen bezoekers niet alleen een unieke sfeer verwachten, maar ook vele nieuwe hoogtepunten.

Dicht bij het Wermsdorfer bos, het Duitse bosgebied van het jaar 2018, en de Wermsdorfer meren, ligt een van de belangrijkste jachtsloten van Europa, de koninklijke jachtresidentie Schloss Hubertusburg. Deze locatie zal in 2022 van 1 tot 3 oktober voor het eerst gastheer zijn van de Jagen & Vissen-beurs; de grootste beurs in Oost-Duitsland over onderwerpen rond jagen, vissen, grillen en roken. Ook outdoorliefhebbers, natuurliefhebbers en bosliefhebbers zullen hier aan hun trekken komen.

Als een landelijke excursie tussen bos en meren knoopt de beurs aan bij de jachttraditie van deze bijzondere plek en zal het niet alleen talrijke aanbieders van vis- en jachtuitrusting presenteren, maar ook een boeiend tentoonstellings- en belevenisprogramma voor zijn bezoekers organiseren.

De beurs biedt naast bekende inhoud zoals het 3e Duitse WildGrill-kampioenschap met het Grilldorf en het thema buitenkeukens, de rijke culinaire aanbiedingen van wild en vis, de jachthondenarena met rassenshows en presentaties over de jachttraining van honden, of het jachtactiepodium met vele programmaonderdelen - waaronder ook over de huidige Afrikaanse varkenspest - ook volledig nieuwe elementen.

Bijvoorbeeld presenteert de Jagdfalkenhof Schaaf uilen en dagroofvogels en nodigt uit voor een ontdekkingstocht. Inheemse roofvogels en ook enkele exoten worden niet alleen getoond tijdens de dagelijkse vliegshows, maar Hans-Peter Schaaf biedt de bezoekers ook veel informatie over de dieren en inzichten in de valkerij.

In passende demonstraties wordt het gebruik van drones bij het redden van reekalveren, het inventariseren van bestanden en bij de bestrijding van de Afrikaanse varkenspest gedemonstreerd en toegelicht. Op de nabijgelegen schietbaan van de Schützenverein Hubertus 90 e.V. kan gedurende alle drie dagen op afspraak van 13:00 tot 16:30 uur kleiduiven worden geschoten en kunnen de nieuwste geweren van de exposanten worden getest (voorwaarde: geldige jachtvergunning).

Ook op jachtgebied wordt er entertainment geboden tijdens de beurs. Verschillende jachthoorn- en parforcehoornblazers laten hun muzikale vaardigheden zien en op zondagochtend wordt er een Hubertusmis gehouden in de barokke kerk van het kasteel, waar alle bezoekers van harte welkom zijn.

Ook voor vissers zullen er tal van verrassingen zijn. Bij de voorhaven van het Döllnitzmeer wordt voor het eerst een praktijkruimte ingericht voor vis- en bootleveranciers. Daar kunnen bezoekers direct op, aan en in het water verschillende visuitrusting bekijken en deze in de praktijk testen.

Maar ook voor mogelijk toekomstige vissers is er hier een kennismakingsvissen, om zelf eens de populaire recreatieve activiteit uit te proberen. Een regelmatig pendelende beursshuttle rijdt rechtstreeks vanaf het kasteel naar het meer. Talrijke workshops en lezingen op het beursterrein beloven ook waardevolle tips van professionals.

Natuurlijk wordt er ook goed eten en drinken verzorgd, want genieten hoort nu eenmaal bij jagen & vissen. Naast bijvoorbeeld wild zwijn aan het spit, wildburgers, gebakken karper, Wermsdorfer vissoep, maar ook haggis en Ierse stoofpot, evenals diverse andere wild- en visgerechten, is er ook een passend bockbier van de Altenburger Brauerei.

Bovendien staat de bezoekers een gevarieerd familieprogramma te wachten met activiteiten om aan deel te nemen, spelplezier en knutselen. En zelfs helikopterrondvluchten over het terrein worden aangeboden. De Jagen & Vissen 2022 belooft op haar nieuwe locatie dus een unieke ervaring voor jong en oud die je niet mag missen.

U vindt ALPEN Optics op stand B55.