30-01-2023

die-hohe-jagd-and-fischerei-2023-blog

De "High Hunting & Fishing" handelsbeurs 2023

Meer dan 400 exposanten maken van de door RX Austria & Germany georganiseerde beurs een vaste waarde voor alle jagers, vissers en natuurliefhebbers. Ze presenteren de nieuwste trends en innovaties uit de jacht- en hengelsportsector en bieden een uitgebreid overzicht voor 4x4-fans met absolut allrad dat tegelijkertijd plaatsvindt.

De opening van "Die Hohe Jagd & Fischerei" vindt plaats op 16 februari vanaf 10.30 uur op het podium op het festivalterrein in Hal 7. De opening wordt georganiseerd door Benedikt Binder-Krieglstein, CEO van RX Austria & Germany, Salzburgs Staatsjagermeester Max Mayr-Melnhof en Salzburgs Staatsraadslid Josef Schwaiger.

Hoogtepunten van "Die Hohe Jagd & Fischerei".

Naast talrijke bekende exposanten staat het voorprogramma in het teken van traditie en innovatie. Op het grote podium in hal 10 vinden in samenwerking met het Oostenrijkse Weidwerk interessante paneldiscussies plaats over onderwerpen die de vinger aan de pols van de tijd houden.

"We zijn blij en trots dat we de bezoekers ook dit jaar weer een gevarieerd en spannend programma kunnen bieden. In samenwerking met Österreichs Weidwerk zal de 33e editie een podiumprogramma hebben dat de traditionele Red Fox Awards en kampioenschappen herten roepen combineert met innovatieve presentaties over onderwerpen als "Drones in de jacht". Levend slachten en wildkoken ronden het programma af en zorgen voor culinaire hoogtepunten", zegt Stefanie Remiasch, Product Manager bij RX Austria & Germany.

1. Oostenrijks kampioenschap herten roepen

Een van de traditionele hoogtepunten van Hohe Jagd & Fischerei is het Oostenrijks Nationaal Kampioenschap Stag Calling, dat op zondag 19 februari van 10.00-12.00 uur wordt gehouden in Hal 7 op het podium van het festivalterrein.

2. Red Fox Oostenrijk Award

De tentoonstelling van de meesterbontwerkers, gevolgd door de prijsuitreiking, vindt plaats op zaterdag 18 februari van 13:00-15:00 uur op het Weidwerk-podium in Hal 10.

3. 13e Europese kampioenschappen taxidermie

De ETC (European Taxidermy Championships) wordt al meer dan 25 jaar georganiseerd en is uitgegroeid tot de belangrijkste ontmoetingsplaats voor de taxidermyscene. De 13e editie vindt opnieuw zijn weg naar Salzburg in de Hohe Jagd & Fischerei Messe. De beste taxidermisten ter wereld nemen het vanaf 13 februari tegen elkaar op in verschillende wedstrijden, die daarna toegankelijk zijn voor bezoekers van de beurs.

4. Weidwerk podium

Op het Weidwerk-podium in hal 10 zijn er tal van gratis presentaties en kookdemonstraties - bijvoorbeeld over het slachten, koken en grillen van wild. De bekende tv-kok en jager Florian Conzen zorgt voor culinaire hoogstandjes met zijn programma "Nature's Kitchen".

5. Visserij forum

Naast vele presentaties zal Thorsten Ahrens spreken over een actueel onderwerp: het loodverbod en nieuwe mogelijkheden, zoals vissen met stenen in plaats van lood, om de zeeën op een duurzame en milieubewuste manier te bevissen.

U vindt ALPEN Optics op stand 10-0102.

Fotocredits: © RX Austria & Germany