Alpen Optics ALPEN Apex Steady 14x42 HD

ALPEN OPTICS Apex Steady 14x42 HD verrekijker met beeldstabilisatie

Productinformatie

Een absoluut stabiel gezichtsveld bij een vergroting van 14x - dat is waar de ALPEN OPTICS Apex Steady 14x42 HD verrekijker met beeldstabilisatie indruk mee maakt. Voor uw trillingsvrije observaties bij een indrukwekkende vergroting van 14x is de hoogwaardige verrekijker uitgerust met een optische prismacompensatie met 2-assige gimbal. High-definition kwaliteitsoptiek met een grote objectiefdiameter zorgt ervoor dat beelden helder en gedetailleerd overkomen, zelfs in omstandigheden met weinig licht. Perfect voor de jacht in de schemering en in de bergen, maar ook voor gebruik in de maritieme sector!

Kort en bondig

  • Verrekijker met beeldstabilisator voor trillingsvrije waarnemingen
  • Maximale lichttransmissie dankzij ALPEN's UBX multicoating
  • PXA-fasecoating voor uitstekende helderheid en contrast
  • LPE-lenscoating voor droge en schone objectieflenzen
  • Uitstekend HD-glas voor extra details
  • Spatwaterdicht
  • Met LE-oculairs en twist-up-oogschelpen die geschikt zijn voor brildragers

Het Glas

Dankzij het uitstekende high-definition glas in de ALPEN OPTICS Apex Steady 14x42 HD verrekijker kunt u wild en landschap in hoge resolutie en fascinerend detail bewonderen. De hoge lichttransmissie zorgt ervoor dat de beelden helder en duidelijk overkomen, zelfs bij ongunstige licht- en weersomstandigheden.

De coating

Dankzij de eersteklas coatings zorgt de Apex Steady verrekijker ook voor bijzonder observatieplezier. ALPEN's exclusieve UBX-multicoating verhoogt de lichttransmissie aanzienlijk. Uitstekend contrast en een helder beeld - gegarandeerd door de hoogwaardige PXA-fasecoating. Een echt hoogtepunt is ook ALPEN's hoogwaardige LPE-lenscoating (Lotus Perl Effect): Het lotuseffect garandeert dat er geen waterdruppels op de lens achterblijven en dat licht vuil gewoon in de regen wordt weggespoeld.

Stabiel, weerbestendig en gebruiksvriendelijk

Op uw jachtreizen en outdooravonturen zal de robuuste ALPEN OPTICS Apex Steady 14x42 HD verrekijker snel uw constante en betrouwbare metgezel worden. Anderzijds ligt de hoogwaardige optiek perfect in de hand dankzij de rubberen bekleding. Zelfs regen en mist kunnen de spatwaterdichte verrekijker met beeldstabilisator niet deren. Ook bij temperatuurschommelingen heeft u altijd helder zicht, omdat de lenzen niet van binnenuit kunnen beslaan.

Geschikt voor brildragers

Van het uitstekende en aangenaam rustige beeld door de ALPEN  OPTICS Apex Steady 14x42 HD verrekijker kan zelfs met bril worden genoten. Want als u de twist-up-oogschelpen ingedraaid houdt, kunt u uw bril blijven gebruiken. De afstand tussen uw ogen en de oculairlenzen is nog steeds correct. De LE-oculairs hebben een verhoogd oogpunt, zodat u het volledige gezichtsveld comfortabel kunt benutten. Met de dioptriecorrectie kunt u dan in een oogwenk uw individuele gezichtsscherpte aanpassen..
Of het nu in het jachtgebied is of op het water - de ALPEN OPTICS Apex Steady 14x42 HD verrekijker geeft overal een absoluut stabiel beeld.

Vijf jaar garantie

Goede vooruitzichten voor frequente waarnemers - met de verlengde garantie van ALPEN - Verdere informatie

Kristalheldere beelden met hoogwaardige optiek

In tegenstelling tot de standaard BK-7 is de optiek gemaakt van BaK-4 glas (bariumkroonglas) dat nog scherpere en heldere beelden oplevert. De hoogwaardige BaK-4 glasoptiek wordt gebruikt in alle producten van ALPEN Optics die in Europa worden verkocht.

Speciale coating voor meer helderheid en contrast

Dankzij de uitstekende PXA-fasecoating kunt u met deze verrekijker elk detail opnemen in kristalheldere, contrastrijke beelden.

Gedetailleerde beelden in hoge resolutie

Ideaal voor wandelen, jagen en trekking - de high-definition optiek produceert een uitstekend beeld onder alle omstandigheden. De omgeving wordt weergegeven in hoge resolutie en met verbluffende details. Bovendien heeft het hoogwaardige HD-glas een zeer hoge lichttransmissie en produceert het heldere beelden, zelfs bij ongunstige weers- en lichtomstandigheden.

Helderder waarnemingen

De super hoge resolutie coating op het prisma zorgt voor prachtige beelden. Het geeft het licht beter door aan uw oog, zodat u fascinerende beelden van dichtbij kunt bekijken van dieren en de natuur.

Weerbestendig design

De verrekijker is gevuld met stikstof, wat voorkomt dat de binnenkant van de lenzen beslaat en uw zicht belemmert bij abrupte temperatuursveranderingen.

Waterproof design

De behuizing heeft een spatwaterdicht design, dat de optiek beschermt bij regen en slecht weer.

Schroefdraad voor statiefaansluiting

Dankzij de schroefdraad voor de statiefaansluiting kan de optiek snel op een statief worden gemonteerd, zodat u kunt genieten van trillingsvrije beelden van dieren of de natuur.

Gemakkelijk instelbaar voor brildragers

PDankzij de draaibare oogschelpen is het design ook geschikt voor brildragers. De afstand tussen uw ogen en de lenzen kan gemakkelijk worden aangepast, zodat u het volledige gezichtsveld kunt zien.

Waterafstotende coating voor ongehinderd zicht

Dankzij de exclusieve waterafstotende ALPEN LPE coating loopt het water van de lenzen af zoals van een lotusbloem! Dit zorgt ervoor dat vuil bij regenachtig weer wordt weggespoeld, zodat u een onbelemmerd gezichtsveld heeft.

Technische gegevens


Toepassingsgebied
Astronomie, Jacht op,
Observatie op lange afstand,
Wandelen, vogels kijken &
en natuurobservatie
Reizen & Sport,

Vergroting 14 x
Ontwerp Dak
Diameter lens 42 mm
Vergoeding PXA, UBX, LPE
Kleur van de vergoeding Sorry, your browser does not support inline SVG.
Lichtintensiteit 24,25
Schemerfiguur 9
Gezichtsveld (1.000 m) 70 m
Close-up van 4 m
Prisma's BaK-4
Waterdicht Ja, spatwater IPX 4
Afmetingen (L x B x H) 185 x 114 x 75 mm
Gewicht 644 g
Draad voor statiefaansluiting Nein
Toebehoren Tas met opbergvak gemaakt van uiterst duurzaam 900D zeildoek.

Gebruiksaanwijzing

Download DE EN FR NL IT ES

Manual_ALP191442_APEX-Steady-14x42-HD_de-en-fr-nl-it-es_BRESSER_v052022a_web.pd
ALPEN OPTICS Draagriem voor Verrekijker Pro
Voor veel wandelaars, jagers en natuurobservators is de verrekijker een constante metgezel. Het is dus van essentieel belang om deze zo comfortabel mogelijk te dragen. De originele ALPEN Pro draagriem biedt optimaal comfort met zijn 45 mm brede en 5 mm dikke steunoppervlak op de nek of schouder. Bovendien voorkomt het antislipoppervlak aan de binnenzijde van de riem het glijden. Aangezien de draagriem voor verrekijkers 5 mm dik is, is hij bijzonder geschikt voor zwaardere apparaten. Het snel losmaken van de verrekijker of camera is gegarandeerd dankzij de quick-release sluitingen.

€ 29,90*
Productinformatie "ALPEN OPTICS Apex Steady 14x42 HD verrekijker met beeldstabilisatie"
Een absoluut stabiel gezichtsveld bij een vergroting van 14x - dat is waar de ALPEN Apex Steady 14x42 HD verrekijker met beeldstabilisatie indruk mee maakt. Voor uw trillingsvrije observaties bij een indrukwekkende vergroting van 14x is de hoogwaardige verrekijker uitgerust met een optische prismacompensatie met 2-assige gimbal. High-definition kwaliteitsoptiek met een grote objectiefdiameter zorgt ervoor dat beelden helder en gedetailleerd overkomen, zelfs in omstandigheden met weinig licht. Perfect voor de jacht in de schemering en in de bergen, maar ook voor gebruik in de maritieme sector!

Het Glas
Dankzij het uitstekende high-definition glas in de ALPEN Apex Steady 14x42 HD verrekijker kunt u wild en landschap in hoge resolutie en fascinerend detail bewonderen. De hoge lichttransmissie zorgt ervoor dat de beelden helder en duidelijk overkomen, zelfs bij ongunstige licht- en weersomstandigheden.

De coating
Dankzij de eersteklas coatings zorgt de Apex Steady verrekijker ook voor bijzonder observatieplezier. ALPEN's exclusieve UBX-multicoating verhoogt de lichttransmissie aanzienlijk. Uitstekend contrast en een helder beeld - gegarandeerd door de hoogwaardige PXA-fasecoating. Een echt hoogtepunt is ook ALPEN's hoogwaardige LPE-lenscoating (Lotus Perl Effect): Het lotuseffect garandeert dat er geen waterdruppels op de lens achterblijven en dat licht vuil gewoon in de regen wordt weggespoeld.

Stabiel, weerbestendig en gebruiksvriendelijk
Op uw jachtreizen en outdooravonturen zal de robuuste Apex Steady verrekijker snel uw constante en betrouwbare metgezel worden. Anderzijds ligt de hoogwaardige optiek perfect in de hand dankzij de rubberen bekleding. Zelfs regen en mist kunnen de spatwaterdichte verrekijker met beeldstabilisator niet deren. Ook bij temperatuurschommelingen heeft u altijd helder zicht, omdat de lenzen niet van binnenuit kunnen beslaan. 

Geschikt voor brildragers
Van het uitstekende en aangenaam rustige beeld door de Apex Steady 14x42 HD verrekijker kan zelfs met bril worden genoten. Want als u de twist-up-oogschelpen ingedraaid houdt, kunt u uw bril blijven gebruiken. De afstand tussen uw ogen en de oculairlenzen is nog steeds correct. De LE-oculairs hebben een verhoogd oogpunt, zodat u het volledige gezichtsveld comfortabel kunt benutten. Met de dioptriecorrectie kunt u dan in een oogwenk uw individuele gezichtsscherpte aanpassen.

Of het nu in het jachtgebied is of op het water - de ALPEN Apex Steady 14x42 HD verrekijker geeft overal een absoluut stabiel beeld.
Batterijen vereist 2): 1x AA (Mignon), 1.5V
Behuizingsmateriaal: metaal/kunststof
Bepantsering van de behuizing: rubber/metaal
Kleur: groen/zwart
Kleur coating: paars
Materiaal: Kunststof
Oogschelpen: TwistUp oogschelpen
Optisch ontwerp: Dakkant
Prismamateriaal: BaK-4, Glas
Productfamilie [Verrekijkers]: STEADY
Scherpstellen aandrijving: Centrale aandrijving focus
Toepassingsgebied [Verrekijkers]: Langeafstandsobservatie, Vogels en natuur kijken, Wandelen, astronomie, jacht, reis en sport
Type: AA
Type [Verrekijkers]: Standaard verrekijker
Type coating: LPE Lenscoating, PXA Phase Coating, UBX Volledige meerlagige coating
Waterdicht beschermingsniveau: IPX4