Alpen Optics ALPEN Apex XP 10x42 LRF

ALPEN OPTICS Apex XP 10x42 LRF verrekijker met afstandsmeter

Productinformatie

Deze compacte ALPEN OPTICS 10x42 verrekijker met afstandsmeter en stevige magnesium behuizing inspireert met uitstekende optiek, nauwkeurige afstandsbepaling en comfortabele bediening.

Kort en bondig

  • Hoogwaardige 10x42 verrekijker met afstandsmeter
  • ED-glas (Extra-Low Dispersion) voor kleurechtheid en uitstekende resolutie
  • BaK4-prisma's met volledige multicoating voor betere lichttransmissie
  • Afstandmeting tot 2300 meter
  • Afstand zeer gemakkelijk af te lezen dankzij RODE OLED (rood) met instelbare helderheid
  • Compacte afmetingen: 147 x 132 x 70 mm; Gewicht: slechts 926 g
  • Brede zoom-middenscherpstelling, robuuste magnesium behuizing, rubber bekleding
  • Twist-up-oogschelpen, dioptrie-instelling +/-5

Optica

Het ED-glas (Extra-Low Dispersion) dat in deze kwaliteitsverrekijkers is ingebouwd, staat garant voor kleurechtheid en een uitstekende resolutie. Bovendien hebben de BaK4-prisma's een volledige multicoating - voor helderdere beelden door een betere lichttransmissie. Absoluut buitengewoon: De dioptrie-instelling loopt van -5 tot +5. De oogafstand is 14,3 mm.

Afstandsmeter

Binnen een bereik van maximaal 2300 meter meet de in de verrekijker geïntegreerde afstandsmeter nauwkeurig de afstand tot het object. De maximale afstandsmeting voor een object ter grootte van een flatgebouw is ca. 2300 m, voor een huis ca. 1400 m en voor een hert ca. 750 m. De afstand kan gemakkelijk direct in het zichtveld worden afgelezen op een OLED-projectie (rood) met instelbare helderheid. U kunt kiezen tussen yards en meters voor de afstandsweergave. Het dradenkruis kan ook worden aangepast, want het kan in 6 stappen worden gedimd. De meegeleverde CR2-batterij heeft een zeer lange levensduur. U kunt de resterende lading van de batterij altijd controleren door naar de batterij-indicator te kijken.

Gebruikersvriendelijkheid

De ALPEN OPTICS Apex XP 10x42 verrekijker met afstandsmeter is uw ongecompliceerde partner voor elk avontuur. Met zijn compacte afmetingen van 147 x 132 x 70 mm neemt hij heel weinig ruimte in uw bagage in. De robuuste behuizing is gemaakt van lichtgewicht magnesium. Het gewicht is slechts 926 g - perfect voor lange, zorgeloze tochten. De brede zoom-middenscherpstelling en de draaibare oogschelpen zorgen voor een comfortabele bediening, zelfs in het koude jaargetijde. De rubberen bekleding zorgt ervoor dat de verrekijker altijd goed in de hand ligt. Bovendien beschermt hij de optiek tegen stoten.
2-in-1: Kies voor kwaliteitsoptiek met een nauwkeurige afstandsmetingsfunctie met de ALPEN OPTICS Apex XP verrekijker 10x42 met afstandsmeter. Ideaal bij het observeren van wild en bij de jacht met exacte afstandsbepaling.

Vijf jaar garantie

Goede vooruitzichten voor frequente waarnemers - met de verlengde garantie van ALPEN - Verdere informatie

Kristalheldere beelden met hoogwaardige optiek

In tegenstelling tot de standaard BK-7 is de optiek gemaakt van BaK-4 glas (bariumkroonglas) dat nog scherpere en heldere beelden oplevert. De hoogwaardige BaK-4 glasoptiek wordt gebruikt in alle producten van ALPEN Optics die in Europa worden verkocht.

Meer licht voor duidelijkere beelden

De optiek is volledig gecoat met een premium meerlaagse coating, die de lichttransmissie verhoogt tot 95% voor verbluffend heldere beelden.

Weerbestendig design

De verrekijker is gevuld met stikstof, wat voorkomt dat de binnenkant van de lenzen beslaat en uw zicht belemmert bij abrupte temperatuursveranderingen.

Waterproof design

De behuizing heeft een spatwaterdicht design, dat de optiek beschermt bij regen en slecht weer.

Gemakkelijk instelbaar voor brildragers

PDankzij de draaibare oogschelpen is het design ook geschikt voor brildragers. De afstand tussen uw ogen en de lenzen kan gemakkelijk worden aangepast, zodat u het volledige gezichtsveld kunt zien.

Afstemmen op uw visie

Met de ingebouwde dioptrie-instelling kunt u de optiek snel aan uw zicht aanpassen en verschillen tussen uw linker- en rechteroog compenseren.

Schroefdraad voor statiefaansluiting

Dankzij de schroefdraad voor de statiefaansluiting kan de optiek snel op een statief worden gemonteerd, zodat u kunt genieten van trillingsvrije beelden van dieren of de natuur.

Nauwkeurige afstandsmeter

Weet hoe dicht u bij uw doel bent - de ingebouwde afstandsmeter meet nauwkeurig de afstand tot dieren, gebouwen en andere objecten, tot een bereik van 2286 meter.

Helderder beelden

De ultra heldere coating laat nog meer licht in uw ogen, zodat u niet in het donker blijft bij schemering en moeilijke lichtomstandigheden.

Stikstofvulling

De temperatuur kan snel veranderen als u in de natuur bent. Om te voorkomen dat de lenzen aan de binnenkant beslaan en uw zicht belemmeren, is de optiek gevuld met stikstof.

Prachtige beelden in ware kleuren

Het hoogwaardige ED-glas vermindert verstrooid licht aanzienlijk en voorkomt chromatische aberratie, zodat u levensechte en schitterende beelden van wilde dieren, landschappen en meer kunt waarnemen.

Technische gegevens


Toepassingsgebied
Afstandsmeting,
Jacht, Vogel- &
Natuur kijken

Vergroting 10 x
Ontwerp Dak
Diameter lens 42 mm
Vergoeding UBX + FMC
Kleur van de vergoeding Sorry, your browser does not support inline SVG.
Lichtintensiteit 17,64
Schemerfiguur 20,49
Gezichtsveld (1.000 m) 110 m
Close-up van 6 m
Afstand Afstandsmeting bis zu 2.286 m
Materiaal lens ED Glass
Waterdicht Ja, 1m / 30mins
Maße (L x B x H) 147 x 132 x 70 mm
Gewicht 926 g
Draad voor statiefaansluiting Ja
Toebehoren Tas met opbergvak van uiterst duurzaam 900D zeildoek, nekband

Gebruiksaanwijzing

Download EN DE FR ES IT NL

Manual_ALP191042_APEX-XP-Binocular-LRF_en-de-fr-es-it-nl_ALPEN_v052022a_web.pdf
ALPEN OPTICS Draagriem voor Verrekijker Pro
Voor veel wandelaars, jagers en natuurobservators is de verrekijker een constante metgezel. Het is dus van essentieel belang om deze zo comfortabel mogelijk te dragen. De originele ALPEN Pro draagriem biedt optimaal comfort met zijn 45 mm brede en 5 mm dikke steunoppervlak op de nek of schouder. Bovendien voorkomt het antislipoppervlak aan de binnenzijde van de riem het glijden. Aangezien de draagriem voor verrekijkers 5 mm dik is, is hij bijzonder geschikt voor zwaardere apparaten. Het snel losmaken van de verrekijker of camera is gegarandeerd dankzij de quick-release sluitingen.

€ 29,90*
Productinformatie "ALPEN OPTICS Apex XP 10x42 LRF verrekijker met afstandsmeter"
Deze compacte ALPEN 10x42 verrekijker met afstandsmeter en stevige magnesium behuizing inspireert met uitstekende optiek, nauwkeurige afstandsbepaling en comfortabele bediening.

Optica
Het ED-glas (Extra-Low Dispersion) dat in deze kwaliteitsverrekijkers is ingebouwd, staat garant voor kleurechtheid en een uitstekende resolutie. Bovendien hebben de BaK4-prisma's een volledige multicoating - voor helderdere beelden door een betere lichttransmissie. Absoluut buitengewoon: De dioptrie-instelling loopt van -5 tot +5. De oogafstand is 14,3 mm.

Afstandsmeter
Binnen een bereik van maximaal 2300 meter meet de in de verrekijker geïntegreerde afstandsmeter nauwkeurig de afstand tot het object. De maximale afstandsmeting voor een object ter grootte van een flatgebouw is ca. 2300 m, voor een huis ca. 1400 m en voor een hert ca. 750 m. De afstand kan gemakkelijk direct in het zichtveld worden afgelezen op een OLED-projectie (rood) met instelbare helderheid. U kunt kiezen tussen yards en meters voor de afstandsweergave. Het dradenkruis kan ook worden aangepast, want het kan in 6 stappen worden gedimd. Daarnaast kunt u de directe afstand (LOS-modus) of een hoekgecompenseerde afstand (HCD) laten zien. De meegeleverde CR2-batterij heeft een zeer lange levensduur. U kunt de resterende lading van de batterij altijd controleren door naar de batterij-indicator te kijken.

Gebruikersvriendelijkheid
De ALPEN Apex XP 10x42 verrekijker met afstandsmeter is uw ongecompliceerde partner voor elk avontuur. Met zijn compacte afmetingen van 147 x 132 x 70 mm neemt hij heel weinig ruimte in uw bagage in. De robuuste behuizing is gemaakt van lichtgewicht magnesium. Het gewicht is slechts 926 g - perfect voor lange, zorgeloze tochten. De brede zoom-middenscherpstelling en de draaibare oogschelpen zorgen voor een comfortabele bediening, zelfs in het koude jaargetijde. De rubberen bekleding zorgt ervoor dat de verrekijker altijd goed in de hand ligt. Bovendien beschermt hij de optiek tegen stoten.

2-in-1: Kies voor kwaliteitsoptiek met een nauwkeurige afstandsmetingsfunctie met de ALPEN Apex XP verrekijker 10x42 met afstandsmeter. Ideaal bij het observeren van wild en bij de jacht met exacte afstandsbepaling.

Behuizingsmateriaal: metaal/kunststof
Bepantsering van de behuizing: rubber/metaal
Kleur: groen/zwart
Kleur coating: paars
Materiaal: Magnesium
Oogschelpen: TwistUp oogschelpen
Optisch ontwerp: Dakkant
PREMIUM-garantie 9): Ja
Prismamateriaal: ED Glas
Productreeks: APEX XP
Scherpstellen aandrijving: Centrale aandrijving focus
Type: CR2
Type [Verrekijkers]: Verrekijker met afstandsmeter
Type coating: UBX Volledige meerlagige coating
Waterdicht beschermingsniveau: IPX7