Alpen Optics Binoculars

ALPEN OPTICS Apex XP 8x56 verrekijker met PXA-coating / ED-glas

Productinformatie

De ALPEN OPTICS Apex XP 8x56 verrekijker levert levendige beelden en maakt indruk met opmerkelijke details, zelfs bij weinig licht.

Kort en bondig

  • Lichtsterke verrekijker met ED-glas voor strooilichtreductie
  • PXA-fasecoating voor uitstekende helderheid en contrast
  • HR-metaalprismacoating voor verbeterde lichttransmissie en helderheid
  • Uitstekend HD-glas voor extra details
  • Waterdicht, stikstofvulling tegen het beslaan van de lenzen van binnenuit
  • Gewicht: slechts 1042 g
  • Volledig multi-gecoat

Het Glas

Voor de ALPEN OPTICS Apex XP 8x56 verrekijker is alleen hoogwaardig materiaal gebruikt. Zo kunt u genieten van uw waarnemingen met een uitstekende resolutie en kleurgetrouwheid dankzij het ED-glas (Extra-Low Dispersion). De prisma's zijn gemaakt van uitstekend BaK-4 glasmateriaal.

De coating

De ALPEN OPTICS Apex XP 8x56 verrekijker is ook indrukwekkend op het gebied van coating. De unieke PXA-fasecoating zorgt bijvoorbeeld voor een verbeterde helderheid en heldere contrasten. De HR-metaalprismacoating verhoogt bovendien de lichttransmissie - voor nog helderder beelden.

Stabiel, weerbestendig en gebruiksvriendelijk

Zoals elke verrekijker in de ALPEN OPTICS Apex XP-serie is het 8x56-model perfect voor gebruik in weer en wind. De behuizing is waterdicht en gevuld met stikstof. Dit voorkomt dat er vloeistof binnendringt en dat de lenzen van binnenuit beslaan. Praktisch op lange tochten: Met 1042 g is de verrekijker relatief licht met 56-glas.
Verheug u op uitstekende optiek voor elk weertype met de ALPEN OPTICS Apex XP 8x56 verrekijker.

Deluxe garantie

Goede vooruitzichten voor frequente waarnemers - met de verlengde garantie van ALPEN - Verdere informatie

Kristalheldere beelden met hoogwaardige optiek

In tegenstelling tot de standaard BK-7 is de optiek gemaakt van BaK-4 glas (bariumkroonglas) dat nog scherpere en heldere beelden oplevert. De hoogwaardige BaK-4 glasoptiek wordt gebruikt in alle producten van ALPEN Optics die in Europa worden verkocht.

Meer licht voor duidelijkere beelden

De optiek is volledig gecoat met een premium meerlaagse coating, die de lichttransmissie verhoogt tot 95% voor verbluffend heldere beelden.

Weerbestendig design

De verrekijker is gevuld met stikstof, wat voorkomt dat de binnenkant van de lenzen beslaat en uw zicht belemmert bij abrupte temperatuursveranderingen.

Waterdicht design

Dankzij de waterdichte behuizing die voorkomt dat vloeistoffen de binnenkant van de optiek bereiken, hoeft u zich geen zorgen te maken over hevige regen of het laten vallen van de verrekijker in een plas.

Gemakkelijk instelbaar voor brildragers

PDankzij de draaibare oogschelpen is het design ook geschikt voor brildragers. De afstand tussen uw ogen en de lenzen kan gemakkelijk worden aangepast, zodat u het volledige gezichtsveld kunt zien.

Afstemmen op uw visie

Met de ingebouwde dioptrie-instelling kunt u de optiek snel aan uw zicht aanpassen en verschillen tussen uw linker- en rechteroog compenseren.

Schroefdraad voor statiefaansluiting

Dankzij de schroefdraad voor de statiefaansluiting kan de optiek snel op een statief worden gemonteerd, zodat u kunt genieten van trillingsvrije beelden van dieren of de natuur.

Heldere beelden, zelfs op donkere dagen

De verrekijker heeft een hoogwaardige HR-metaal prisma-coating die de lichttransmissie aanzienlijk verhoogt en meer licht in uw ogen laat. Het resultaat: heldere en indrukwekkende beelden, zelfs bij moeilijke lichtomstandigheden.

Speciale coating voor meer helderheid en contrast

Dankzij de uitstekende PXA-fasecoating kunt u met deze verrekijker elk detail opnemen in kristalheldere, contrastrijke beelden.

Stikstofvulling

De temperatuur kan snel veranderen als u in de natuur bent. Om te voorkomen dat de lenzen aan de binnenkant beslaan en uw zicht belemmeren, is de optiek gevuld met stikstof.

Prachtige beelden in ware kleuren

Het hoogwaardige ED-glas vermindert verstrooid licht aanzienlijk en voorkomt chromatische aberratie, zodat u levensechte en schitterende beelden van wilde dieren, landschappen en meer kunt waarnemen.

Technische gegevens


Toepassingsgebied
Jacht, Vogel- en natuurwaarneming, Reizen en sport
Vergroting 8 x
Ontwerp Dak
Diameter van de lens 56 mm
Vergoeding PXA + FBMC + HR
Kleur van de vergoeding Sorry, your browser does not support inline SVG.
Lichtintensiteit 49
Schemerfiguur 23,66
Gezichtsveld (1.000 m) 101 m
Close-up van 2,5 m
Prisma's BaK-4
Materiaal lens ED Glas
Waterdicht Ja, 1 m / 30 min
Afmetingen (L x B x H) 174 x 149 x 63 mm
Gewicht 1142 g
Draad voor statiefaansluiting Ja
Toebehoren Tas met opbergvak gemaakt van uiterst duurzaam 900D zeildoek.

Gebruiksaanwijzing

Download EN DE FR ES NL IT

Manual_ALP110842-ALP110856-ALP111042_Apex-XP-Binoculars_en-de-fr-es-nl-it_ALPEN_v052022a_web.pdf
ALPEN OPTICS Draagriem voor Verrekijker Pro
Voor veel wandelaars, jagers en natuurobservators is de verrekijker een constante metgezel. Het is dus van essentieel belang om deze zo comfortabel mogelijk te dragen. De originele ALPEN Pro draagriem biedt optimaal comfort met zijn 45 mm brede en 5 mm dikke steunoppervlak op de nek of schouder. Bovendien voorkomt het antislipoppervlak aan de binnenzijde van de riem het glijden. Aangezien de draagriem voor verrekijkers 5 mm dik is, is hij bijzonder geschikt voor zwaardere apparaten. Het snel losmaken van de verrekijker of camera is gegarandeerd dankzij de quick-release sluitingen.

€ 29,90*
Productinformatie "ALPEN OPTICS Apex XP 8x56 verrekijker met PXA-coating / ED-glas"
De ALPEN Apex XP 8x56 verrekijker levert levendige beelden en maakt indruk met opmerkelijke details, zelfs bij weinig licht. 

Het Glas
Voor de Apex XP 8x56 verrekijker is alleen hoogwaardig materiaal gebruikt. Zo kunt u genieten van uw waarnemingen met een uitstekende resolutie en kleurgetrouwheid dankzij het ED-glas (Extra-Low Dispersion). De prisma's zijn gemaakt van uitstekend BaK-4 glasmateriaal.

De coating
De Apex XP 8x56 verrekijker is ook indrukwekkend op het gebied van coating. De unieke PXA-fasecoating zorgt bijvoorbeeld voor een verbeterde helderheid en heldere contrasten. De HR-metaalprismacoating verhoogt bovendien de lichttransmissie - voor nog helderder beelden.

Stabiel, weerbestendig en gebruiksvriendelijk
Zoals elke verrekijker in de ALPEN Apex XP-serie is het 8x56-model perfect voor gebruik in weer en wind. De behuizing is waterdicht en gevuld met stikstof. Dit voorkomt dat er vloeistof binnendringt en dat de lenzen van binnenuit beslaan. Praktisch op lange tochten: Met 1042 g is de verrekijker relatief licht met 56-glas.

Verheug u op uitstekende optiek voor elk weertype met de ALPEN Apex XP 8x56 verrekijker.

Behuizingsmateriaal: metaal/kunststof
Bepantsering van de behuizing: rubber
Kleur: groen
Kleur coating: groen
Materiaal: Kunststof, aluminium
Oogschelpen: TwistUp oogschelpen
Optisch ontwerp: Dakkant
PREMIUM-garantie 9): Ja
Prismamateriaal: BaK-4
Scherpstellen aandrijving: Centrale aandrijving focus
Stofhoes: voor oculair- en objectief-lenzen, apart verwijderbaar
Toepassingsgebied [Verrekijkers]: Vogels en natuur kijken, jacht, reis en sport
Type [Verrekijkers]: Standaard verrekijker
Type coating: HR metalen prismacoating, PXA Phase Coating, Volledig breedband-meerlaagse coating
Waterdicht beschermingsniveau: IPX7