Alpen Optics Binoculars

ALPEN OPTICS Black Tusk 8x42 ED-verrekijker

Productinformatie

Waarschijnlijk de beste verrekijker die ALPEN OPTICS ooit op de markt bracht: De Black Tusk inspireert met zijn adembenemende optische prestaties en het samenspel van hoge lichttransmissie en natuurgetrouw kleurenbeeld. Wild bekijken of gewoon genieten van de schoonheid van het landschap - de haarscherpe, gedetailleerde beelden maken in elke situatie indruk. Voor het beste kijkcomfort zorgen de grote lensdiameters in het hele optische systeem voor een uitgebreid gezichtsveld van 142 m tot 1000 m en een grote oogafstand. Verrekijkers van de absolute topklasse!

Overtuig uzelf van de uitstekende kwaliteit van de ALPEN OPTICS Black Tusk verrekijker!

Kort en bondig

  • Professionele verrekijker met ED-glas voor een natuurgetrouw kleurenbeeld
  • Hoge lichttransmissie van ca. 94% (560 nm)
  • Lichtgewicht en robuuste magnesium behuizing
  • Ergonomisch en antislip rubberen ommanteling
  • Waterdicht, verzegeld en stikstofvulling tegen het beslaan van de lenzen van binnenuit
  • Twist-up-oogschelpen (twist-up-oogschelpen)
  • PXA-fasecoating voor uitstekende helderheid en contrast
  • Met ALPEN's exclusieve SHR-metaalcoating voor heldere, scherpe en hoge-resolutie beelden

Groot gezichtsveld van 142 m op 1000 m

Met een zeer breed gezichtsveld van 142 m op 1000 m is de ALPEN OPTICS Black Tusk ook een absolute top verrekijker in deze serie. U ziet dus meteen meer dan door lenzen met een kleiner gezichtsveld. Mis het dus niet en geniet van het brede gezichtsveld van de ALPEN OPTICS Black Tusk verrekijker!

De coating

De ALPEN OPTICS Black Tusk verrekijker is volledig multicoated voor maximale helderheid. Bovendien zorgt onze exclusieve SHR-metaalcoating op het prisma voor haarscherpe beelden met een hoge resolutie. En met de PXA-fasecoating ziet u uw onderwerpen met extra helderheid en contrast.

Stabiel, weerbestendig en gebruiksvriendelijk

Om van elke ALPEN OPTICS Black Tusk verrekijker je langdurige metgezel te maken, is de hoogwaardige composiet body ontworpen om aangenaam licht en zeer robuust te zijn. De zoom- en dioptriering zijn gemaakt van metaal. Bovendien is de waterdichte verrekijker verzegeld en gevuld met stikstof, zodat de lenzen niet van binnenuit beslaan. Het ergonomische ontwerp en de rubberen bekleding zorgen ervoor dat u de verrekijker altijd comfortabel in de hand hebt.

Rotsachtige bergrug met besneeuwde toppen

Hoge lichttransmissie van ca. 94%

De ALPEN OPTICS Black Tusk biedt een helder en duidelijk beeld, vooral in de schemering. Dankzij de lichttransmissie van meer dan 94 % (560 nm) blijft geen dier voor u verborgen.

Geschikt voor brildragers

Dankzij de uitstekende optiek van de ALPEN OPTICS Black Tusk 8x42 verrekijker kunnen ook mensen met een verminderd gezichtsvermogen genieten van absoluut scherpe en heldere beelden. De lange oogafstand zorgt ervoor dat het gehele gezichtsveld zichtbaar is voor brildragers. En met de twist-up-oogschelpen kunt u in een handomdraai de juiste afstand tussen uw ogen en de oculairlenzen instellen.

Deluxe garantie

Goede vooruitzichten voor frequente waarnemers - met de verlengde garantie van ALPEN - Verdere informatie

Kristalheldere beelden met hoogwaardige optiek

In tegenstelling tot de standaard BK-7 is de optiek gemaakt van BaK-4 glas (bariumkroonglas) dat nog scherpere en heldere beelden oplevert. De hoogwaardige BaK-4 glasoptiek wordt gebruikt in alle producten van ALPEN Optics die in Europa worden verkocht.

Meer licht voor duidelijkere beelden

De optiek is volledig gecoat met een premium meerlaagse coating, die de lichttransmissie verhoogt tot 95% voor verbluffend heldere beelden.

Weerbestendig design

De verrekijker is gevuld met stikstof, wat voorkomt dat de binnenkant van de lenzen beslaat en uw zicht belemmert bij abrupte temperatuursveranderingen.

Waterproof design

De behuizing heeft een spatwaterdicht design, dat de optiek beschermt bij regen en slecht weer.

Gemakkelijk instelbaar voor brildragerss

Dankzij de draaibare oogschelpen is het design ook geschikt voor brildragers. De afstand tussen uw ogen en de lenzen kan gemakkelijk worden aangepast, zodat u het volledige gezichtsveld kunt zien.

Afstemmen op uw visie

Met de ingebouwde dioptrie-instelling kunt u de optiek snel aan uw zicht aanpassen en verschillen tussen uw linker- en rechteroog compenseren.

Schroefdraad voor statiefaansluiting

Dankzij de schroefdraad voor de statiefaansluiting kan de optiek snel op een statief worden gemonteerd, zodat u kunt genieten van trillingsvrije beelden van dieren of de natuur.

Heldere beelden, zelfs op donkere dagen

De verrekijker heeft een hoogwaardige HR-metaal prisma-coating die de lichttransmissie aanzienlijk verhoogt en meer licht in uw ogen laat. Het resultaat: heldere en indrukwekkende beelden, zelfs bij moeilijke lichtomstandigheden.

Speciale coating voor meer helderheid en contrast

Dankzij de uitstekende PXA-fasecoating kunt u met deze verrekijker elk detail opnemen in kristalheldere, contrastrijke beelden.

Stikstofvulling

De temperatuur kan snel veranderen als u in de natuur bent. Om te voorkomen dat de lenzen aan de binnenkant beslaan en uw zicht belemmeren, is de optiek gevuld met stikstof.

Prachtige beelden in ware kleuren

Het hoogwaardige ED-glas vermindert verstrooid licht aanzienlijk en voorkomt chromatische aberratie, zodat u levensechte en schitterende beelden van wilde dieren, landschappen en meer kunt waarnemen.

Technische gegevens


Field of applicationHunting, bird & nature watching, travel & sports, hiking
Magnification10 x
TypeRoof
Objective lens diameter42 mm
Type of coatingPXA + FBMC + HR
Color of coating Sorry, your browser does not support inline SVG.
Light intensity17,64
Twilight factor
20,49
Field of view (1000 m)113 m
Close up from2,5 m
PrismsBaK-4
Lens materialED Glas
Water ProofYes, 1 m / 30 min
Dimensions (L x W x H)138 x 132 x 50 mm
Weight703 g
Tripod adapter threadYes
AccessoriesBag with storage compartment made of extremely durable 900D sailcloth.

Gebruiksaanwijzing

Download EN DE FR ES NL IT

Manual_ ALP140842-ALP141042_Black-Tusk-Binoculars_en-de-fr-es-nl-it_ALPEN_v082022a.pdf
ALPEN OPTICS Draagriem voor Verrekijker Pro
Voor veel wandelaars, jagers en natuurobservators is de verrekijker een constante metgezel. Het is dus van essentieel belang om deze zo comfortabel mogelijk te dragen. De originele ALPEN Pro draagriem biedt optimaal comfort met zijn 45 mm brede en 5 mm dikke steunoppervlak op de nek of schouder. Bovendien voorkomt het antislipoppervlak aan de binnenzijde van de riem het glijden. Aangezien de draagriem voor verrekijkers 5 mm dik is, is hij bijzonder geschikt voor zwaardere apparaten. Het snel losmaken van de verrekijker of camera is gegarandeerd dankzij de quick-release sluitingen.

€ 29,90*
Productinformatie "ALPEN OPTICS Black Tusk 8x42 ED-verrekijker"
Waarschijnlijk de beste verrekijker die ALPEN OPTICS ooit op de markt bracht: De Black Tusk inspireert met zijn adembenemende optische prestaties en het samenspel van hoge lichttransmissie en natuurgetrouw kleurenbeeld. Wild bekijken of gewoon genieten van de schoonheid van het landschap - de haarscherpe, gedetailleerde beelden maken in elke situatie indruk. Voor het beste kijkcomfort zorgen de grote lensdiameters in het hele optische systeem voor een uitgebreid gezichtsveld van 142 m tot 1000 m en een grote oogafstand. Verrekijkers van de absolute topklasse!

De coating
De ALPEN Black Tusk verrekijker is volledig multicoated voor maximale helderheid. Bovendien zorgt onze exclusieve SHR-metaalcoating op het prisma voor haarscherpe beelden met een hoge resolutie. En met de PXA-fasecoating ziet u uw onderwerpen met extra helderheid en contrast.

Groot gezichtsveld van 142 m op 1000 m
Met een zeer breed gezichtsveld van 142 m op 1000 m is de Black Tusk ook een absolute top verrekijker in deze serie. U ziet dus meteen meer dan door lenzen met een kleiner gezichtsveld. Mis het dus niet en geniet van het brede gezichtsveld van de Black Tusk verrekijker!

Stabiel, weerbestendig en gebruiksvriendelijk
Om van elke Black Tusk verrekijker je langdurige metgezel te maken, is de hoogwaardige composiet body ontworpen om aangenaam licht en zeer robuust te zijn. De zoom- en dioptriering zijn gemaakt van metaal. Bovendien is de waterdichte verrekijker verzegeld en gevuld met stikstof, zodat de lenzen niet van binnenuit beslaan. Het ergonomische ontwerp en de rubberen bekleding zorgen ervoor dat u de verrekijker altijd comfortabel in de hand hebt.

Hoge lichttransmissie van ca. 94%
De Black Tusk biedt een helder en duidelijk beeld, vooral in de schemering. Dankzij de lichttransmissie van meer dan 94 % (560 nm) blijft geen dier voor u verborgen.

Geschikt voor brildragers
Dankzij de uitstekende optiek van de ALPEN Black Tusk 8x42 verrekijker kunnen ook mensen met een verminderd gezichtsvermogen genieten van absoluut scherpe en heldere beelden. De lange oogafstand zorgt ervoor dat het gehele gezichtsveld zichtbaar is voor brildragers. En met de twist-up-oogschelpen kunt u in een handomdraai de juiste afstand tussen uw ogen en de oculairlenzen instellen.

Overtuig uzelf van de uitstekende kwaliteit van de ALPEN Black Tusk verrekijker!

8) Aanwijzing: IPX7, Waterdicht tot 1 m.
Behuizingsmateriaal: magnesium
Bepantsering van de behuizing: rubber
Kleur: groen/zwart
Kleur coating: paars
Oogschelpen: TwistUp oogschelpen
Optisch ontwerp: Dakkant
PREMIUM-garantie 9): Ja
Prismamateriaal: BaK-4, ED Glas
Productreeks: Black Tusk
Scherpstellen aandrijving: Centrale aandrijving focus
Stofhoes: voor oculair- en objectief-lenzen, apart verwijderbaar
Toepassingsgebied [Verrekijkers]: Vogels en natuur kijken, Wandelen, jacht, reis en sport
Type [Verrekijkers]: Standaard verrekijker
Type coating: PBT-multicoating, PXA Phase Coating, SHR - super sterk reflecterende coating (exclusief ALPEN OPTICS)
Waterdicht beschermingsniveau: IPX7