Alpen Optics Binoculars

ALPEN OPTICS Shasta Ridge 10x42 verrekijker met HR coating

Productinformatie

Heldere en heldere beelden voor elk avontuur in de natuur - dat is wat de hoogwaardige Shasta Ridge 10x42 verrekijker van ALPEN OPTICS biedt. Zo is de compacte verrekijker met zijn krachtige optiek met PXA-fasecoating, hoge reflectiecoating en volledige multi-coating de ideale metgezel voor jagers, vogelaars en andere outdoorliefhebbers - bij elk weer!

Kort en bondig

  • Verrekijker met 10x vergroting voor goede detailherkenning
  • HR-coating voor optimale lichttransmissie
  • PXA-fasecoating voor uitstekende helderheid en contrast
  • Waterdicht, met stikstof gevuld om te voorkomen dat de lens van binnenuit beslaat
  • Volledig multi-coated
  • Lichtgewicht en een compacte allrounder

Allrounder voor goede detailherkenning

Met zijn 42 mm objectiefdiameter voor observaties in de schemering is de ALPEN OPTICS Shasta Ridge een echte universele verrekijker. Hij is licht en compact en dus snel bij de hand voor elke blikvanger. Met de 10x vergroting zie je veel details, bijvoorbeeld bij het naderen van wild of het verkennen van een jachtgebied.

Uitstekende beloningen

Met absoluut heldere beelden en een uitstekend contrast geeft de ALPEN OPTICS Shasta Ridge 10x42 verrekijker altijd een eersteklas beeld. Om dit te bereiken zijn de prisma's van hoogwaardig BaK-4 glasmateriaal voorzien van de uitstekende PXA-fasecoating. Daarnaast verhoogt de sterk reflecterende HR-coating de lichttransmissie voor een aangenaam helder beeld. De lenzen zijn ook volledig multi-gecoat.

Helder zicht in alle weersomstandigheden

Voortdurende regen, sterke temperatuurschommelingen, mist - in de natuur moet je op alles voorbereid zijn wat het weer betreft. Daarom is de behuizing van de ALPEN OPTICS Shasta Ridge 10x42 verrekijker waterdicht, zodat er geen vocht bij de optiek kan komen. De stikstofvulling zorgt er aan de andere kant voor dat de lenzen niet van binnenuit beslaan.

Geschikt voor brildragers

Met de ALPEN OPTICS Shasta Ridge behoudt u het overzicht over het hele gezichtsveld, zelfs als u op pad bent met visuele hulpmiddelen. De verrekijker is uitgerust met een grote uittredepupilafstand en draaidoppen. Verdere aanpassingen voor individuele gezichtsscherpte kunnen worden gedaan met de dioptrie-instelling.

Deluxe garantie

Goede vooruitzichten voor frequente waarnemers - met de verlengde garantie van ALPEN - Verdere informatie

Kristalheldere beelden met hoogwaardige optiek

In tegenstelling tot de standaard BK-7 is de optiek gemaakt van BaK-4 glas (bariumkroonglas) dat nog scherpere en heldere beelden oplevert. De hoogwaardige BaK-4 glasoptiek wordt gebruikt in alle producten van ALPEN Optics die in Europa worden verkocht.

Meer licht voor duidelijkere beelden

De optiek is volledig gecoat met een premium meerlaagse coating, die de lichttransmissie verhoogt tot 95% voor verbluffend heldere beelden.

Weerbestendig design

De verrekijker is gevuld met stikstof, wat voorkomt dat de binnenkant van de lenzen beslaat en uw zicht belemmert bij abrupte temperatuursveranderingen.

Waterdicht design

Dankzij de waterdichte behuizing die voorkomt dat vloeistoffen de binnenkant van de optiek bereiken, hoeft u zich geen zorgen te maken over hevige regen of het laten vallen van de verrekijker in een plas.

Gemakkelijk instelbaar voor brildragers

PDankzij de draaibare oogschelpen is het design ook geschikt voor brildragers. De afstand tussen uw ogen en de lenzen kan gemakkelijk worden aangepast, zodat u het volledige gezichtsveld kunt zien.

Afstemmen op uw visie

Met de ingebouwde dioptrie-instelling kunt u de optiek snel aan uw zicht aanpassen en verschillen tussen uw linker- en rechteroog compenseren.

Schroefdraad voor statiefaansluiting

Dankzij de schroefdraad voor de statiefaansluiting kan de optiek snel op een statief worden gemonteerd, zodat u kunt genieten van trillingsvrije beelden van dieren of de natuur.

Heldere beelden, zelfs op donkere dagen

De verrekijker heeft een hoogwaardige HR-metaal prisma-coating die de lichttransmissie aanzienlijk verhoogt en meer licht in uw ogen laat. Het resultaat: heldere en indrukwekkende beelden, zelfs bij moeilijke lichtomstandigheden.

Speciale coating voor meer helderheid en contrast

Dankzij de uitstekende PXA-fasecoating kunt u met deze verrekijker elk detail opnemen in kristalheldere, contrastrijke beelden.

Stikstofvulling

De temperatuur kan snel veranderen als u in de natuur bent. Om te voorkomen dat de lenzen aan de binnenkant beslaan en uw zicht belemmeren, is de optiek gevuld met stikstof.

Technische gegevens


Toepassingsgebied
Jagen, vogels & natuur kijken, reizen & sport, wandelen
Vergroting 10 x
Ontwerp Dak
Diameter van de lens 42 mm
Vergoeding PXA + UBC
Kleur van de vergoeding Sorry, your browser does not support inline SVG.
Lichtintensiteit 17,64
Schemerfiguur 20,49
Gezichtsveld (1.000 m) 105 m
Close-up van 3,5 m
Prisma's BaK-4
Waterdicht Ja, 1 m / 30 min
Afmetingen (L x B x H) 130 x 123 x 50
Gewicht 567 g
Draad voor statiefaansluiting Ja
Toebehoren Nylon draagtas met draagriem, stofhoes voor oculair en objectief, bevestigd aan verrekijker

Gebruiksaanwijzing

Download EN DE FR ES NL IT

Manual_ALP160842-ALP161042_Shasta-Ridge-Binoculars_en-de-fr-es-nl-it_ALPEN_v072023a_web.pdf
ALPEN OPTICS Draagriem voor Verrekijker Pro
Voor veel wandelaars, jagers en natuurobservators is de verrekijker een constante metgezel. Het is dus van essentieel belang om deze zo comfortabel mogelijk te dragen. De originele ALPEN Pro draagriem biedt optimaal comfort met zijn 45 mm brede en 5 mm dikke steunoppervlak op de nek of schouder. Bovendien voorkomt het antislipoppervlak aan de binnenzijde van de riem het glijden. Aangezien de draagriem voor verrekijkers 5 mm dik is, is hij bijzonder geschikt voor zwaardere apparaten. Het snel losmaken van de verrekijker of camera is gegarandeerd dankzij de quick-release sluitingen.

€ 29,90*
Productinformatie "ALPEN OPTICS Shasta Ridge 10x42 verrekijker met HR coating"
De hoogwaardige Shasta Ridge 10x42 verrekijker van ALPEN OPTICS overtuigd door duidelijke en heldere vergezichten bij elk avontuur in de natuur. Zo is de compacte verrekijker met zijn krachtige optiek met PXA-fasecoating, hoogreflecterende coating en volledige multi-coating de ideale metgezel voor jagers, vogelaars en andere buitenliefhebbers - bij elke weersomstandigheden!

Allrounder voor goede detailherkenning
Met een lensdiameter van 42 mm voor waarnemingen tot in de schemering is de Shasta Ridge een echte universele verrekijker. Licht en compact, snel bij de hand voor elke blikvanger. Met een vergroting van 10x kunt u veel details zien, bijvoorbeeld bij het benaderen van het wild of het verkennen van het jachtgebied.

Uitstekende vergoeding
De Shasta Ridge 10x42 verrekijker staat garant voor een absoluut helder beeld en een uitstekend contrast. Hiervoor zijn de prisma's van hoogwaardig BaK-4-glasmateriaal voorzien van de uitstekende PXA-fasecoating. Bovendien verhoogt de sterk reflecterende HR-coating de lichttransmissie voor een aangenaam helder beeld. Bovendien zijn de lenzen volledig multi-gecoat.

Helder zicht bij elk weer
Voortdurende regen, sterke temperatuurschommelingen, mist - wat het weer betreft moet u in de natuur op alles voorbereid zijn. Daarom is de behuizing van de Shasta Ridge 10x42 verrekijker waterdicht, zodat er geen vocht in de optiek kan komen. De stikstofvulling zorgt er daarentegen voor dat de lenzen niet van binnenuit beslaan.

Geschikt voor brildragers
Ook brildragers houden met de Shasta Ridge het overzicht over het gehele gezichtsveld. De verrekijker is voorzien van een grote uittredepupilafstand en twist-up oogschelpen. Verdere aanpassingen aan het individuele gezichtsvermogen kunnen worden gemaakt met de dioptrie-instelling.
Behuizingsmateriaal: Polycarbonaat
Bepantsering van de behuizing: rubber
Kleur: groen/zwart
Kleur coating: groen
Materiaal: Kunststof, aluminium
Oogschelpen: TwistUp oogschelpen
Optisch ontwerp: Dakkant
PREMIUM-garantie 9): Ja
Prismamateriaal: BaK-4, Glas
Scherpstellen aandrijving: Centrale aandrijving focus
Stofhoes: voor oculair- en objectief-lenzen, bevestigd aan de verrekijker
Type [Verrekijkers]: Standaard verrekijker
Type coating: PXA Phase Coating, UBX Volledige meerlagige coating
Waterdicht beschermingsniveau: IPX7