Alpen Optics Binoculars

ALPEN OPTICS Shasta Ridge 8x42 verrekijker met HR-coating

Productinformatie

Krijg een helder en duidelijk beeld van de natuur met de Shasta Ridge 8x42 verrekijker van ALPEN OPTICS. Bovendien overtuigt het weerbestendige en compacte model met uitstekende optische prestaties. Dankzij de PXA-fasecoating, hoogreflecterende coating en volledige multi-coating is de verrekijker de optimale metgezel voor jagen, vogels kijken en vele andere buitenactiviteiten.

Kort en bondig

  • Verrekijker met groot gezichtsveld van 130 m / 1.000 m
  • HR-coating voor optimale lichttransmissie
  • PXA-fasecoating voor uitstekende helderheid en contrast
  • Waterdicht, stikstofvulling tegen beslaan van de lenzen van binnenuit
  • Volledig multi-coated
  • Lichtgewicht en een compacte allrounder

Allrounder met groot gezichtsveld

Het grote gezichtsveld van 130 m op 1.000 m biedt een optimaal overzicht in bos en weiland. Bovendien maakt de lensdiameter van 42 mm observaties in de schemering mogelijk. Dankzij de compacte afmetingen en het lichte gewicht van de universele verrekijker met 8x vergroting kun je altijd licht reizen.

Eersteklas coatings

De prisma's van uitstekend BaK-4 glas zijn voorzien van een moderne PXA fasecoating. Zo kan met de ALPEN OPTICS Shasta Ridge 8x42 verrekijker met absoluut helder en zeer contrastrijk beeld elk waarneemobject worden gezien. De sterk reflecterende HR-coating verhoogt ook de lichttransmissie, zodat je profiteert van een helderder beeld. Bovendien zijn de lenzen volledig multi-gecoat.

Een compleet beeld bij elk weer

Regenbuien, mist, sterk wisselende temperaturen - het weer heeft veel verrassingen in petto voor stalking, jachtveldonderzoek en dergelijke. Daarom is de ALPEN OPTICS Shasta Ridge 8x42 weerbestendig. De waterdichte behuizing laat geen vocht door. En om te voorkomen dat de lenzen aan de binnenkant beslaan, is de verrekijker gevuld met stikstof.

Ook ideaal voor brildragers

De ALPEN OPTICS Shasta Ridge biedt een overzicht van het gehele gezichtsveld met of zonder bril. De verrekijker heeft draaidoppen die naar binnen en buiten kunnen worden gedraaid en een grote uittreedpupilafstand. Bovendien kunnen verdere aanpassingen aan uw individuele gezichtsscherpte in een handomdraai worden uitgevoerd met de dioptrie-instelling.

Deluxe garantie

Goede vooruitzichten voor frequente waarnemers - met de verlengde garantie van ALPEN - Verdere informatie

Kristalheldere beelden met hoogwaardige optiek

In tegenstelling tot de standaard BK-7 is de optiek gemaakt van BaK-4 glas (bariumkroonglas) dat nog scherpere en heldere beelden oplevert. De hoogwaardige BaK-4 glasoptiek wordt gebruikt in alle producten van ALPEN Optics die in Europa worden verkocht.

Meer licht voor duidelijkere beelden

De optiek is volledig gecoat met een premium meerlaagse coating, die de lichttransmissie verhoogt tot 95% voor verbluffend heldere beelden.

Weerbestendig design

De verrekijker is gevuld met stikstof, wat voorkomt dat de binnenkant van de lenzen beslaat en uw zicht belemmert bij abrupte temperatuursveranderingen.

Waterdicht design

Dankzij de waterdichte behuizing die voorkomt dat vloeistoffen de binnenkant van de optiek bereiken, hoeft u zich geen zorgen te maken over hevige regen of het laten vallen van de verrekijker in een plas.

Gemakkelijk instelbaar voor brildragers

PDankzij de draaibare oogschelpen is het design ook geschikt voor brildragers. De afstand tussen uw ogen en de lenzen kan gemakkelijk worden aangepast, zodat u het volledige gezichtsveld kunt zien.

Afstemmen op uw visie

Met de ingebouwde dioptrie-instelling kunt u de optiek snel aan uw zicht aanpassen en verschillen tussen uw linker- en rechteroog compenseren.

Schroefdraad voor statiefaansluiting

Dankzij de schroefdraad voor de statiefaansluiting kan de optiek snel op een statief worden gemonteerd, zodat u kunt genieten van trillingsvrije beelden van dieren of de natuur.

Heldere beelden, zelfs op donkere dagen

De verrekijker heeft een hoogwaardige HR-metaal prisma-coating die de lichttransmissie aanzienlijk verhoogt en meer licht in uw ogen laat. Het resultaat: heldere en indrukwekkende beelden, zelfs bij moeilijke lichtomstandigheden.

Speciale coating voor meer helderheid en contrast

Dankzij de uitstekende PXA-fasecoating kunt u met deze verrekijker elk detail opnemen in kristalheldere, contrastrijke beelden.

Stikstofvulling

De temperatuur kan snel veranderen als u in de natuur bent. Om te voorkomen dat de lenzen aan de binnenkant beslaan en uw zicht belemmeren, is de optiek gevuld met stikstof.

Technische gegevens


Toepassingsgebied
Jacht, Reizen & Sport, Vogels kijken & natuurobservatie, Trektochten
Vergroting 8 x
Ontwerp Dak
Diameter van de lens 42 mm
Vergoeding PXA + UBX
Kleur van de vergoeding Sorry, your browser does not support inline SVG.
Lichtintensiteit 27,56
Schemerfiguur 18,33
Gezichtsveld (1.000 m) 130 m
Close-up van 2,5 m
Prisma's BaK-4
Waterdicht Ja, 1 m / 30 min
Afmetingen (L x B x H) 130 x 123 x 50
Gewicht 567 g
Draad voor statiefaansluiting Ja
Toebehoren Nylon draagtas met draagriem, stofhoes voor oculair en objectief, bevestigd aan verrekijker

Gebruiksaanwijzing

Download EN DE FR ES NL IT

Manual_ALP160842-ALP161042_Shasta-Ridge-Binoculars_en-de-fr-es-nl-it_ALPEN_v072023a_web.pdf
ALPEN OPTICS Draagriem voor Verrekijker Pro
Voor veel wandelaars, jagers en natuurobservators is de verrekijker een constante metgezel. Het is dus van essentieel belang om deze zo comfortabel mogelijk te dragen. De originele ALPEN Pro draagriem biedt optimaal comfort met zijn 45 mm brede en 5 mm dikke steunoppervlak op de nek of schouder. Bovendien voorkomt het antislipoppervlak aan de binnenzijde van de riem het glijden. Aangezien de draagriem voor verrekijkers 5 mm dik is, is hij bijzonder geschikt voor zwaardere apparaten. Het snel losmaken van de verrekijker of camera is gegarandeerd dankzij de quick-release sluitingen.

€ 29,90*
Productinformatie "ALPEN OPTICS Shasta Ridge 8x42 verrekijker met HR-coating"
Krijg een duidelijk en helder beeld van de natuur met de Shasta Ridge 8x42 verrekijker van ALPEN OPTICS. Bovendien maakt het weerbestendige en compacte model indruk met uitstekende optische prestaties. De PXA-fasecoating, de sterk reflecterende coating en de volledige multicoating zorgen voor een hoge lichttransmissie en maken de verrekijker tot de ideale metgezel voor het jagen, vogels kijken en vele andere buitenactiviteiten.

Allrounder met een groot gezichtsveld
Het grote gezichtsveld van 130 m op 1.000 m zorgt voor een optimaal overzicht in het bos en op de weide. Bovendien maakt de objectiefdiameter van 42 mm waarnemingen tot in de schemering mogelijk. Met de universele verrekijker met 8x vergroting bent u dankzij de compacte afmetingen en het lichte gewicht altijd comfortabel onderweg.

Uitstekende coating
De prisma's van uitstekend BaK-4-glas zijn voorzien van een moderne PXA-fasecoating. Met de Shasta Ridge 8x42 verrekijker kunt u elk object dat wordt geobserveerd met een absoluut helder en zeer contrastrijk beeld zien. De sterk reflecterende HR-coating verhoogt ook de lichttransmissie, zodat u profiteert van een helderder beeld. En ook de lenzen zijn voorzien van een volledige multi-coating.

Uitstekend zicht bij alle weersomstandigheden
Regenbuien, mist, wisselende temperaturen - het weer heeft veel verrassingen in petto voor de aanzitjacht, de sluipjacht, het verkennen van het jachtgebied enz. Daarom is de Shasta Ridge 8x42 weerbestendig. Zo kan er door de waterdichte behuizing geen vocht binnendringen. En om ervoor te zorgen dat de lenzen van binnenuit niet beslaan, is de verrekijker gevuld met stikstof.

Ook ideaal voor brildragers
De Shasta Ridge biedt een overzicht van het hele gezichtsveld met en zonder bril. De verrekijker maakt indruk door de in- en uitdraaibare twist-up oogschelpen en een grote uittredepupil afstand. De dioptrie-instelling kan in een mum van tijd worden aangepast aan uw individuele gezichtsscherpte.
Behuizingsmateriaal: Polycarbonaat
Bepantsering van de behuizing: rubber
Kleur: groen/zwart
Kleur coating: groen
Materiaal: Kunststof, aluminium
Oogschelpen: TwistUp oogschelpen
Optisch ontwerp: Dakkant
PREMIUM-garantie 9): Ja
Prismamateriaal: BaK-4, Glas
Scherpstellen aandrijving: Centrale aandrijving focus
Stofhoes: voor oculair- en objectief-lenzen, bevestigd aan de verrekijker
Type [Verrekijkers]: Standaard verrekijker
Type coating: PXA Phase Coating, UBX Volledige meerlagige coating
Waterdicht beschermingsniveau: IPX7