Alpen Optics Binoculars

ALPEN OPTICS Teton 10x42 verrekijker met Abbe-prisma's / ED-glas

Productinformatie

De ALPEN OPTICS Teton 10x42 verrekijker biedt ongelooflijke optische prestaties in een lichtgewicht en toch duurzame behuizing. Dankzij de hoogwaardige ED- en Abbe-prismaoptiek is het beeld helder, duidelijk en met een indrukwekkende kleurgetrouwheid. En dat alles voor een absoluut betaalbare prijs.

Kort en bondig

  • Krachtige verrekijker met ED-glas voor bijzonder lage dispersie
  • Abbe-prisma's met ALPEN's exclusieve SHR-metaalcoating voor heldere, scherpe en hoge-resolutie beelden
  • PXA-fasecoating voor uitstekende helderheid en contrast
  • Met A-Lock dioptriesysteem voor het instellen en vergrendelen van de dioptriecorrectie
  • Ergonomisch en antislip rubberen bekleding
  • Lichtgewicht en robuuste magnesium behuizing
  • Volledig meervoudige coating voor maximale helderheid
  • Waterdicht, verzegeld en stikstofvulling tegen het beslaan van de lenzen van binnenuit
  • Twist-up oogschelpen (twist-up-oogschelpen)

De coating

De ALPEN OPTICS Teton verrekijker is volledig multicoated voor maximale helderheid. Bovendien zorgt onze exclusieve SHR-metaalcoating op het Abbe-prisma voor haarscherpe beelden met een hoge resolutie. En met de PXA-fasecoating ziet u uw onderwerpen met extra helderheid en contrast.

Stabiel, weerbestendig en gebruiksvriendelijk

Om van elke ALPEN OPTICS Teton Abbe verrekijker uw langdurige metgezel te maken, is de hoogwaardige composiet body ontworpen om aangenaam licht en zeer robuust te zijn. De zoom- en dioptriering zijn gemaakt van stevig metaal. Bovendien is de waterdichte verrekijker verzegeld en gevuld met stikstof, zodat de lenzen niet van binnenuit beslaan. Het ergonomische ontwerp en de rubberen bekleding zorgen ervoor dat u de verrekijker altijd comfortabel in de hand hebt.

Geschikt voor brildragers

Dankzij de uitstekende optiek van de ALPEN OPTICS Teton 10x42 verrekijker kunnen zelfs mensen met een verminderd gezichtsvermogen genieten van absoluut scherpe en heldere beelden. De lange oogafstand zorgt ervoor dat het gehele gezichtsveld zichtbaar is voor brildragers. En met de twist-up-oogschelpen kunt u in een handomdraai de juiste afstand tussen uw ogen en de oculairlenzen instellen. Vooral praktisch: Met het A-Lock dioptriesysteem compenseert u het verschil in uw gezichtsvermogen aan het oculair en zet u de instelling vast met de vergrendeling. In een notendop: Brildragers houden de oogschelpen ingedraaid en alle anderen draaien de oogschelpen uit.

Neem zelf een kijkje en overtuig uzelf van de uitstekende kwaliteit van de ALPEN OPTICS Teton Abbe verrekijker - u zult uw ogen niet geloven!

Deluxe garantie

Goede vooruitzichten voor frequente waarnemers - met de verlengde garantie van ALPEN - Verdere informatie

Heldere beelden, ongeacht de omstandigheden

Geniet van heldere beelden tijdens jachttochten of ontdekkingsreizen door de natuur: het krachtige Abbe-prisma zorgt voor een zeer hoge lichttransmissie om heldere, opvallende beelden weer te geven. Perfect voor uitdagende lichtomstandigheden!

Indrukwekkend heldere beelden

De optiek is voorzien van een meerlaagse coating die de lichttransmissie verhoogt tot 80 tot 85%, waardoor u uw doel nog duidelijker kunt zien.

Weerbestendig design

De verrekijker is gevuld met stikstof, wat voorkomt dat de binnenkant van de lenzen beslaat en uw zicht belemmert bij abrupte temperatuursveranderingen.

Waterdicht design

Dankzij de waterdichte behuizing die voorkomt dat vloeistoffen de binnenkant van de optiek bereiken, hoeft u zich geen zorgen te maken over hevige regen of het laten vallen van de verrekijker in een plas.

Gemakkelijk instelbaar voor brildragers

Dankzij de draaibare oogschelpen is het design ook geschikt voor brildragers. De afstand tussen uw ogen en de lenzen kan gemakkelijk worden aangepast, zodat u het volledige gezichtsveld kunt zien.

Afstemmen op uw visie

Met de ingebouwde dioptrie-instelling kunt u de optiek snel aan uw zicht aanpassen en verschillen tussen uw linker- en rechteroog compenseren.

Schroefdraad voor statiefaansluiting

Dankzij de schroefdraad voor de statiefaansluiting kan de optiek snel op een statief worden gemonteerd, zodat u kunt genieten van trillingsvrije beelden van dieren of de natuur.

Heldere beelden, zelfs op donkere dagen

De verrekijker heeft een hoogwaardige HR-metaal prisma-coating die de lichttransmissie aanzienlijk verhoogt en meer licht in uw ogen laat. Het resultaat: heldere en indrukwekkende beelden, zelfs bij moeilijke lichtomstandigheden.

Speciale coating voor meer helderheid en contrast

Dankzij de uitstekende PXA-fasecoating kunt u met deze verrekijker elk detail opnemen in kristalheldere, contrastrijke beelden.

Helderder waarnemingen

De super hoge resolutie coating op het prisma zorgt voor prachtige beelden. Het geeft het licht beter door aan uw oog, zodat u fascinerende beelden van dichtbij kunt bekijken van dieren en de natuur.

Stikstofvulling

De temperatuur kan snel veranderen als u in de natuur bent. Om te voorkomen dat de lenzen aan de binnenkant beslaan en uw zicht belemmeren, is de optiek gevuld met stikstof.

Prachtige beelden in ware kleuren

Het hoogwaardige ED-glas vermindert verstrooid licht aanzienlijk en voorkomt chromatische aberratie, zodat u levensechte en schitterende beelden van wilde dieren, landschappen en meer kunt waarnemen.

Technische gegevens


Toepassingsgebied
Jagen,
vogels kijken & natuur kijken,
 Reizen & sport,
wandelen

Vergroting 10 x
Ontwerp Dak
Diameter van de lens 42 mm
Vergoeding PXA + UBX + SHR
Kleur van de Vergoeding Sorry, your browser does not support inline SVG.
Lichtintensiteit 17,64
Schemerfiguur 20,49
Gezichtsveld (1.000 m) 113 m
Close-up van 1,5 m
Prisma's BaK-4
Materiaal lens ED Glas
Waterdicht Ja, 1 m / 30 mins
Afmetingen (L x B x H) 165 x 133 x 52 mm
Gewicht 821 g
Draad voor statiefaansluiting Ja
Toebehoren Multifunctionele nylon tas

Gebruiksaanwijzing

Download EN DE FR ES NL IT

Manual_ ALP121042-ALP120842_Teton-Binoculars_en-de-fr-es-nl-it_ALPEN_v022022a_web.pdf
ALPEN OPTICS Draagriem voor Verrekijker Pro
Voor veel wandelaars, jagers en natuurobservators is de verrekijker een constante metgezel. Het is dus van essentieel belang om deze zo comfortabel mogelijk te dragen. De originele ALPEN Pro draagriem biedt optimaal comfort met zijn 45 mm brede en 5 mm dikke steunoppervlak op de nek of schouder. Bovendien voorkomt het antislipoppervlak aan de binnenzijde van de riem het glijden. Aangezien de draagriem voor verrekijkers 5 mm dik is, is hij bijzonder geschikt voor zwaardere apparaten. Het snel losmaken van de verrekijker of camera is gegarandeerd dankzij de quick-release sluitingen.

€ 29,90*
Productinformatie "ALPEN OPTICS Teton 10x42 verrekijker met Abbe-prisma's / ED-glas"
De ALPEN Teton 10x42 verrekijker biedt ongelooflijke optische prestaties in een lichtgewicht en toch duurzame behuizing. Dankzij de hoogwaardige ED- en Abbe-prismaoptiek is het beeld helder, duidelijk en met een indrukwekkende kleurgetrouwheid. En dat alles voor een absoluut betaalbare prijs.

De coating
De ALPEN Teton verrekijker is volledig multicoated voor maximale helderheid. Bovendien zorgt onze exclusieve SHR-metaalcoating op het Abbe-prisma voor haarscherpe beelden met een hoge resolutie. En met de PXA-fasecoating ziet u uw onderwerpen met extra helderheid en contrast.

Stabiel, weerbestendig en gebruiksvriendelijk
Om van elke Teton Abbe verrekijker uw langdurige metgezel te maken, is de hoogwaardige composiet body ontworpen om aangenaam licht en zeer robuust te zijn. De zoom- en dioptriering zijn gemaakt van stevig metaal. Bovendien is de waterdichte verrekijker verzegeld en gevuld met stikstof, zodat de lenzen niet van binnenuit beslaan. Het ergonomische ontwerp en de rubberen bekleding zorgen ervoor dat u de verrekijker altijd comfortabel in de hand hebt.

Geschikt voor brildragers
Dankzij de uitstekende optiek van de ALPEN Teton 10x42 verrekijker kunnen zelfs mensen met een verminderd gezichtsvermogen genieten van absoluut scherpe en heldere beelden. De lange oogafstand zorgt ervoor dat het gehele gezichtsveld zichtbaar is voor brildragers. En met de twist-up-oogschelpen kunt u in een handomdraai de juiste afstand tussen uw ogen en de oculairlenzen instellen. Vooral praktisch: Met het A-Lock dioptriesysteem compenseert u het verschil in uw gezichtsvermogen aan het oculair en zet u de instelling vast met de vergrendeling. In een notendop: Brildragers houden de oogschelpen ingedraaid en alle anderen draaien de oogschelpen uit.

Neem zelf een kijkje en overtuig uzelf van de uitstekende kwaliteit van de ALPEN Teton Abbe verrekijker - u zult uw ogen niet geloven!

Behuizingsmateriaal: met glas gevuld nylon van hoge kwaliteit
Bepantsering van de behuizing: rubber
Kleur: zwart
Kleur coating: paars
Materiaal: Kunststof, aluminium
Oogschelpen: TwistUp oogschelpen
Optisch ontwerp: Abbe-König
PREMIUM-garantie 9): Ja
Prismamateriaal: BaK-4
Scherpstellen aandrijving: Centrale aandrijving focus
Type [Verrekijkers]: Standaard verrekijker
Type coating: PXA Phase Coating, SHR - super sterk reflecterende coating (exclusief ALPEN OPTICS), Volledig breedband-meerlaagse coating
Waterdicht beschermingsniveau: IPX7