Alpen Riflescopes

Uitstekende kwaliteit en innovatieve technologieën: de doeloptieken van ALPEN OPTICS

Nauwkeurig identificeren en een welgemikte schot lossen - dit is alleen mogelijk als het wild perfect kan worden gezien. Omdat het blote oog hier vaak faalt, spelen doeloptieken een bijzonder belangrijke rol bij de jachtuitrusting. Eersteklas glasmateriaal, uitstekende coatings en moderne technologieën kunnen zo een beslissende bijdrage leveren aan een succesvolle jacht. Als premiummerk voor jacht optieken maakt ALPEN OPTICS dan ook geen compromissen bij de productie van zijn richtkijkers . Lees hier meer over de uitstekende eigenschappen van onze doeloptieken!

Innovatieve technologie van jagers voor jagers

Nieuwe SmartDot technologie
MADE IN GERMANY

Waarschijnlijk de slimste manier om een lichtspot te gebruiken! Met de Smart-Dot-technology verloopt de bediening volledig automatisch via de modernste printplaten in het apparaat - en alleen op basis van de helling van het wapen. Zo gaat de lichtspot automatisch uit en blijft hij in de slaapstand als je hem neerzet. Wanneer u het wapen weer oppakt, is het apparaat binnen enkele milliseconden volledig operationeel, waardoor u ostbare tijd bespaart en u zich kunt concentreren op de hoofdzaken - de jacht en het spel! Voor maximale energiebesparing schakelt het toestel automatisch volledig uit na ongeveer drie uur in de slaapstand. Het activeren van de SmartDot technology is ook heel eenvoudig: U stelt het lichtpunt eenvoudig met een korte draai aan de knop in op de gewenste helderheid.

Fluodigits Technology
by Alpen Optics

Zien maar niet gezien worden, dat is een essentiële voorwaarde voor de jacht. Dit is waar de nieuwe FluoDigits technology een echte aanwinst is tijdens de nachtelijke jacht of bij schemering in de donkere hoogzit. In het donker is het namelijk meestal moeilijk of onmogelijk om de ingestelde vergroting van een richtkijker te zien. Daarom hebben de FluoDigits vergrotingscijfers van ALPEN OPTICS een speciale coating die de cijfers tot 4 uur lang licht laat gloeien. Je kunt ze van zeer korte afstand duidelijk lezen. Maar al vanaf een afstand van 1,5 m is de gloedniet meer waarneembaar. Zo heeft u altijd alle informatie over de vergroting die u op dat moment gebruikt bij de hand, maar blijft u onopgemerkt. Overdag daarentegen zijn de cijfers normaal te zien..

Optimaal zicht bij elk licht – de coatings

Hoe meer licht door de doeloptiek naar het oog dringt, hoe helderder het beeld. Dit is een belangrijke factor, vooral bij het jagen in de schemering en in de bergen of bij slecht weer. Daarom overtuigen de doeloptieken van ALPEN OPTICS met indrukwekkende lichttransmissies van meer dan 90%. Een kwalitatief goede coating is daarbij een belangrijke factor.

Speciale UBX-coating voor nog helderdere beelden

Zelfs in de schemering of bij slecht weer kunt u het doel goed in de gaten houden - daarom zijn de ALPEN OPTICS Apex XP-doeloptieken uitgerust met de uitstekende Ultra-Bright-coating (UBX). Zo kunt u genieten van heldere beelden, zelfs bij slechte lichtomstandigheden.

Volledig meerlaagse coating voor een betere lichttransmissie

Om ervoor te zorgen dat er nog meer licht het oog bereikt, zijn de lenzen voorzien van een volledig meerlaagse coating. De richtkijkers voor de jacht bieden u bijvoorbeeld een geoptimaliseerde lichttransmissie.

Uitstekend materiaal voor het beste zicht – het glas

Een van de belangrijkste materialen die worden gebruikt in optische apparaten is glas. Natuurlijk speelt het ook een belangrijke rol voor de beeldkwaliteit van de doeloptieken. Daarom besteden we veel aandacht aan kwaliteit bij het selecteren van het juiste optische materiaal voor onze jachtrichtkijkers. Bijzonder populair zijn onze modellen met HD-glas; die een hoge resolutie hebben en gedetailleerde beelden bieden. Bovendien overtuigt dit uitstekende glasmateriaal door zijn hoge lichttransmissie.

Eenvoudige bediening - de MRAD afstelling

De ALPEN OPTICS doeloptieken zijn allemaal voorzien van de zogenaamde MRAD 0.1 klik afstelling. Deze is gebaseerd op het metrische meetsysteem, terwijl de MOA afstelling is gebaseerd op het imperiale meetsysteem. Een voordeel van het metrische systeem: Het is heel eenvoudig te berekenen. Zo kan de schietafstand (eenheid meter) snel worden omgezet in de eenheid van de toren-afstelling (centimeter). MRAD staat voor Milliradiaal en is 1 / 1000 van een radiaal (de eenheid voor een hoek). 0,1 MRAD/MIL is gelijk aan 1 cm op 100 m. Eén klik van een MRAD-afstelling komt dus overeen met 3 cm (0,03 m) op een schietafstand van 300 m.

ALPEN OPTICS richtkijkers met dradenkruis voor diverse doeleinden

Het dradenkruis helpt jagers en sportschutters om nauwkeurig te richten en nauwkeurig te schieten. Er zijn dradenkruizen voor richtkijkers in verschillende varianten, die elk geschikt zijn voor verschillende toepassingsgebieden. We laten u de vier belangrijkste dradenkruizen zien, die ook worden gebruikt in de ALPEN OPTICS doeloptiek.

Duplex

De duplex variant is een dradenkruis dat wordt gebruikt bij doeloptieken in het 2e beeldvlak; het dradenkruis verandert niet van grootte wanneer er wordt ingezoomd. Het duplex dradenkruis wordt gekenmerkt door het feit dat de vier lijnen perifeer dik en centraal dun zijn en een kleiner kruis in het midden vormen. Dit leidt tot een symmetrische detectie van het doelobject.

Dradenkruis 4

Dit is een klassiek en waarschijnlijk het meest gebruikte jachtdradenkruis. Het wordt gebruikt voor doeloptieken in de 2. beeldvlak en de grootte verandert niet tijdens het zoomen. Het dradenkruis bestaat uit drie dikke en een smalle lijn die zich uitstrekt van de bovenrand van de richtkijker naar het midden. Voor dit dradenkruis geldt de bekende formule: Als het hert tussen de twee horizontale balken past, dan staat het op 100 m.

Mil-Dot

Doeloptieken met Mil-Dot dradenkruis worden voornamelijk gebruikt in de schietsport en voor lange afstanden. De Mil-Dot dient als lengtemaat: Het aantal punten wordt aangegeven met Mil. 1 Mil in de richtkijker komt overeen met 10 cm op een afstand van 100 m voor een doeloptiek met constante vergroting en één Mil Dot komt overeen met 2 cm.

BDC

BDC staat voor Bullet Drop Compensator. Dit dradenkruis is ontworpen voor Long-Range-Distance-Shooting en is geschikt voor het schieten op lange afstanden. Op deze manier kan de ballistische val van de kogel en de invloed van de verschillende afstanden worden gecompenseerd met de verschillende stopmarkeringen.

Doeloptiek dradenkruis met zero-stop

Veranderende windomstandigheden en afstanden kunnen ervoor zorgen dat je het dradenkruis tijdelijk moet bijstellen tijdens het jagen. Om dit proces te vergemakkelijken, zijn alle ALPEN OPTICS doeloptieken uitgerust met een zero stop-functie. Als je het van tevoren goed hebt ingesteld, kun je het vervolgens gebruiken om de nul-positie in een handomdraai opnieuw in te stellen, zonder verdere controle. Want de zero-stop voorkomt dat je het wiel te ver draait.

Weerbestendig en shock proofed onderweg met robuuste doeloptiek

Zoals bij alle buitenactiviteiten kan het weer ook bij het jagen voor ongunstige omstandigheden zorgen. Daarom scoren onze doeloptieken allemaal met hun weerbestendige eigenschappen.

Waterdichte behuizing

Continue regen of een ongewenst bad in de plas: Zelfs als het in de bossen en weilanden niet volgens plan verloopt, komt er geen vloeistof in de doeloptiek van ALPEN OPTICS. Daarvoor zijn de behuizingen waterdicht tot 3 m.

Anti-condens lenzen

De ALPEN OPTICS richtkijkers zijn gevuld met inerte gasvulling, wat betekent dat de lenzen van binnenuit niet beslaan. Zo kun je altijd het doel in de gaten houden, ook bij extreme temperatuurschommelingen.

Shock proofed precisie-optiek

Wanneer het schot wordt gelost, komen er aanzienlijke krachten vrij. Onze doeloptieken kunnen deze zonder problemen weerstaan. Voor dit doel is elke jachtrichtkijker tot 1.000 g shock proofed, wat overeenkomt met een magnum kaliber.

Kwaliteit zonder grenzen – de ALPEN OPTICS Deluxe Garantie

Wij zijn ervan overtuigd dat onze richtkijkers voor de jacht- en schietsport voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Daarom bieden wij onze Deluxe Garantie zonder einddatum. Registreer je gewoon en profiteer van de voordelen: gratis reparatie of vervanging van beschadigde doeloptieken; neem contact op met de service via de exclusieve e-mailservice. Meer informatie over de garantievoorwaarden vindt je hier. Bekijk het uitgebreide assortiment ALPEN OPTICS doeloptieken en laat je inspireren door de uitstekende kwaliteit, de innovatieve technologieën en het chique design.